ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνάντηση του Προεδρείου του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων, με τον  YΝΝΠ κ. Ι. Πλακιωτάκη

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021,αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Συνδέσμου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων συναντήθηκε και συζήτησε με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους τουΥπουργείου,σε πολύ καλό κλίμα, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του Υπουργού κ. Πλακιωτάκη με τους φορείς της Ελληνικής Ναυτιλίας. Ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του, κ. Ιωάννη Κοτζιά, τον Αντιπρόεδρο κ. Άγγελο Παύλου, το Γενικό Γραμματέα, κ. Δημήτρη Κιττέ, και το Σύμβουλο κ. Ιωάννη Κουρκούλη.

Συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας κατάστασης της ναυλαγοράς σε σχέση και με τις συνεχώς μεταβαλόμενες και αναδιαμορφούμενες συνθήκες διεθνώς, ιδιαίτερα ως προς την επανεκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας. Τονίστηκε το αμέριστο ενδιαφέρον και το συνεχιζόμενο έργο του Υπουργού,κ. Πλακιωτάκη, ιδιαιτέρως για τη βελτίωση της Ναυτικής Εκπαίδευσης, την ενίσχυση των περί τη ναυτιλία επαγγελμάτων με νέο αίμα, την ανάδειξη της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Σημαίας, την επιτάχυνση των αναπτυξιακών λιμενικών επενδύσεων, αλλά και την κατά το δυνατόν εξάλειψη της γραφειοκρατίας, απόρριψη των αγκυλώσεων και διευκόλυνση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων, που αποτελεί πάγιο στόχο του Υπουργείου. Στα πλαίσια του τελευταίου, ο Σύνδεσμος ανέλυσε προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να υφίστανται και ανέλαβε να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο κ. Πλακιωτάκης, άριστος γνώστης των αντικειμένων που τέθηκαν προς συζήτηση, ευχαρίστησε το Προεδρείο του Συνδέσμου για την φιλική και εποικοδομητική συνάντηση,επαίνεσε τους Έλληνες ναυλομεσίτες για την παρά τα προβλήματα ισχυρή παρουσία τους στην παραγωγική αλυσίδα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, επιβεβαίωσε ότι, με δεδομένο ότι η Ελληνική Ναυτιλία αποτελεί ανεκτίμητης αξίας εθνικό κεφάλαιο, πρωταρχικό μέλημα τόσο δικό του όσο και της Κυβερνήσεως εν γένει είναι να στηριχθεί η βιωσιμότητα και η εξωστρέφεια των κλάδων της ναυτιλίας και να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τις ναυτιλιακές δραστηριότητες, και τόνισε ότι παραμένει στη διάθεση του Συνδέσμου και των Ναυτιλιακών φορέων για την άμεση επίλυση θεμάτων της αρμοδιότητάς του που ενδέχεται να παρουσιαστούν, διατηρώντας ανοιχτό δίαυλο άμεσης επικοινωνίας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top