?>
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλο προστατευτικός και άλλο προστάτης!

Αρθογραφεί η Αλεξάνδρα Γκανά

Η κακιά στιγμή , η θολούρα και μια αίσθηση παντοδυναμίας… το ζωώδες ένστικτο κάποιων ανθρώπων δεν κατάφερε να το σμιλεύσει η αγάπη, η παιδεία, το φιλότιμο…

Γεννάς ένα παιδί … θέλεις να του χαρίσεις τον κόσμο όπως στον χάρισε και αυτό , το μεγαλώνεις με αγώνες για να παραδεχτεί κάποιος στο μέλλον, εν μέσω πιέσεων, ότι αποφάσισε πως εφόσον δεν θα του ανήκει το πλάσμα αυτό, δεν έχει δικαίωμα να ζει.

Το πλάσμα που εσύ έφερες στον κόσμο , το πλάσμα που μόνο χαρά έδινε στους ανθρώπους, το πλάσμα που ποτέ δεν θεώρησες δικό σου αλλά δώρο Θεού….

Στη χώρα μας, τα περισσότερα εγκλήματα του ΠΚ είναι άφυλα, δηλαδή αφορούν άνδρες και γυναίκες, και δεν υπάρχουν ειδικές κατηγορίες. Η μοναδική ανθρωποκτονία «ειδικής κατηγορίας» στον ελληνικό ΠΚ είναι αυτή της παιδοκτονίας (303 ΠΚ). Η δολοφονία όμως μιας γυναίκας δεν ανήκει σε κάποια «ειδική κατηγορία» και εμπίπτει στην εκ προθέσεως ανθρωποκτονία (299 ΠΚ).

Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν, είναι εάν υπάρχει σοβαρός λόγος διαφορετικής ρύθμισης του εγκλήματος της γυναικοκτονίας και ποιος είναι αυτός, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της παιδοκτονίας.

Αυτοί οι λόγοι θα πρέπει να αναζητηθούν στα κίνητρα του δράστη, όπως γίνεται στην περίπτωση των εγκλημάτων κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας της μισαλλοδοξίας όπως στο αρ. 81 Α του Ποινικού Κώδικα στο οποίο προβλέπεται ότι «εάν από τις περιστάσεις προκύπτει ότι έχει τελεστεί έγκλημα κατά παθόντος, η επιλογή του οποίου έγινε λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου» τότε το πλαίσιο της ποινής διαμορφώνεται ανάλογα.

Κι αν κάποιος αναρωτιέται ακόμη γιατί είναι τόσο απαραίτητη η δημιουργία ενός νέου νομικού όρου που ακούει στο όνομα «γυναικοκτονία», ενώ υπάρχουν νόμοι που ούτως ή άλλως καλύπτουν τη διάπραξη μιας ανθρωποκτονίας, η απάντηση είναι απλή. Η δημιουργία αυτού του όρου είναι σημαντική γιατί αρχικά τονίζει τη νομική απουσία μιας παρούσας μορφής βίας, δημιουργεί ένα γνωσιακό σχήμα που καθιστά ορατή την έμφυλη βία, δίνει άλλη βαρύτητα στο νομικό και δικαιϊκό πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών των εγκλημάτων και υπογραμμίζει την ανάγκη για ισότητα. Όλα αυτά μαζί συμβάλλουν στην ΠΡΟΛΗΨΗ.

Με λίγα λόγια… όλα τα παραπάνω θα αυστηροποιήσουν την ποινή του δολοφόνου !!! Αυτό δεν θελουμε όλοι ; Και ίσως αυτός ο όρος αποτρέψει έναν εν δυνάμει δολοφόνο.

Ας σταματήσουν οι φεμινιστικές και άλλες οργανώσεις να καπηλεύονται τον όρο και την τάση της ´γυναικοκτονίας´ ώστε να γίνει αποδεκτός στη βάση και την ουσία του από την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της.

Εμείς οι γυναίκες δεν θέλουμε, δεν χρειαζόμαστε και δεν επιδιώκουμε να καταλογίσουμε την απειλή ως αδίκημα στον αντρικό πληθυσμό, κάθε άλλο. Η αρμονική συμβίωση μας μαζί τους είναι το ζητούμενο για να είμαστε ευτυχισμένοι… και τα δυο φύλα. Επιδιώκουμε να αποτρέψουμε δολοφόνους που κίνητρο τους είναι η κτητική, εξουσιαστική, χειριστική και εγωιστική εμμονή τους πάνω σε γυναίκες που σχετίζονται… σύζυγοι, πατέρες, αδερφοί, σύντροφοι … όλοι αυτοί οι άντρες που το χέρι τους όπλισε η πατριαρχία, θεωρώντας τα θύματά τους κτήματά τους νομίζοντας πως μπορούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο πάνω τους.

Μαζί θέλουμε να τους αποτρέψουμε… με όλους εσάς, συζύγους, φίλους, πατέρες, αδερφούς που η αγάπη και ο σεβασμός σας προς το γυναικείο φύλο μας έκανε να ανθίσουμε !!

Επειδή οι άνθρωποι λοιπόν δεν μεγαλώνουν πάντα όμορφα, επειδή τα άγρια ένστικτα πολλές φορές δεν έχουν καταφέρει να ηρεμήσουν, επειδή η φύση έκανε τα θηλυκά να χρήζουν προστασίας λόγω σωματικής δύναμης … να μάθουμε τα παιδιά μας να ξεχωρίζουν: άλλο προστατευτικός και άλλο προστάτης !!!

Και όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά είναι εν δύναμη θύμα ή θύτης.

πηγή Mythalatta.gr

Η κ.Γκανά ασχολείται με την Ναυτιλία είναι operational manager στην GANMAR SHIPPING, είναι Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της ΝΔ και μέλος ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top