ΑΤΤΙΚΗ

Σώθηκαν ζωές πολιτών και αστυνομικών χάρη στους αιμοστατικούς επιδέσμους που προσέφερε το Ε.Ε.Α. στην ΕΛ.ΑΣ.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ενημερωθήκαμε ότι χάρη στους εκατοντάδες ειδικούς αιμοστατικούς επιδέσμους που το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προσέφερε, στα τέλη του 2019, στην Ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας, σώθηκαν ζωές πολιτών και αστυνομικών.

 

Σε ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.), διά του Προέδρου του κ. Βασίλειου Ντούμα και του Γενικού Γραμματέα κ. Ευστράτιου Μαυροειδάκου, ενημερώνει ότι η υλική αυτή προσφορά του Ε.Ε.Α. μεταμορφώθηκε σε προσφορά ζωής, καθώς σε πολυάριθμα περιστατικά αιματηρών συμπλοκών και τροχαίων ατυχημάτων, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν, χάρη στη χρήση των αιμοστατικών επιδέσμων που προσέφερε το Επιμελητήριο να σώσουν ζωές, τόσο συναδέλφων τους που τραυματίστηκαν κατά την ώρα του καθήκοντος, όσο και πολιτών.

 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «η δωρεά αυτή παρείχε στον Έλληνα Αστυνομικό τα μέσα ώστε να προσφέρει ακόμα περισσότερο στο κοινωνικό σύνολο, παγιώνοντας κατά αυτό τον τρόπο τον θεσμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως ένα ενεργό φορέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά πάνω απ΄ όλα, ως ένα σταθερό και αξιόπιστο αρωγό του μάχιμου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας».

 

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αστυνομίας Αττικής ευχαριστεί το Ε.Ε.Α. για τη σημαντική αυτή προσφορά, που, όπως αναφέρει, «αποδείχθηκε σωτήρια για πλήθος ζωών, αναβαθμίζοντας με ουσιαστικό τρόπο τον ρόλο του Έλληνα Αστυνομικού».

 

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρει:

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας που η προσφορά αυτή του Ε.Ε.Α. συνέβαλε ώστε να σωθούν ζωές πολιτών και αστυνομικών. Αναγνωρίζουμε, εξαίρουμε και στηρίζουμε τη σημαντική προσπάθεια των αστυνομικών –και ειδικά της Ομάδας ΔΙΑΣ- για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και των παραβατικών πράξεων που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών κ. Β. Ντούμα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Σ. Μαυροειδάκο, καθώς μετά από συνεννόηση μαζί τους, αποφασίσθηκε να προσφερθούν οι ειδικοί αιμοστατικοί επίδεσμοι, και να διαβεβαιώσω ότι το Ε.Ε.Α. θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στο έργο των αστυνομικών με την προσφορά οποιουδήποτε υλικού κριθεί αναγκαίο για την ενίσχυσή τους».

 


 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top