?>
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:”Με τη μουσική γινόμαστε ένα”

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ | Αύλειος χώρος

Αφιέρωμα στα τραγούδια της Μεσογείου

“με τη μουσική γινόμαστε ένα” We are all one at music concert

 

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 – 8 ΜΜ 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Παρουσίαση, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδι

Νικόλ Δαλέκου και Κώστας Βενετσάνος

 

Συναυλία με νέα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του γνωστού μαέστρου και αρχιμουσικού Ανδρέα Πριονά 

Τραγούδι: Δημήτρης Κανέλλος, Βάλια Τσιργιώτη, Ερωφίλη Τζάνου, Θεόδωρος Μπιράκος, Τζο Αντωνακάκη. 

Μουσικοί: Γιάννης Λαμπράκης (μπουζούκι), Ανδρέας Νιάκαρης (κρουστά), Νίκος Τσαχτσίρης (κοντραμπάσο), Ανδρέας Πριονάς (πιάνο & ακορντεόν). 

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Πριονάς. 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Παναγιώτης Καρούσος

Χορευτική Ομάδα ΧΑΝ Νίκαιας υπό τη διδασκαλία της χορογράφου Ρένας Βέγγου

Παρουσίαση και απαγγελίες ποιημάτων: Νικόλ Δαλέκου, Κώστας Βενετσάνος

Πρόκειται για τη νέα συνθετική εργασία του Ελληνοκαναδού μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου. Ο συνθέτης κλασικής μουσικής γνωστός μέσα από τις όπερες του (Προμηθέας Δεσμώτης, Τραχίνιες – Ολυμπιακή Φλόγα, Μέγας Αλέξανδρος), κάνει ένα άνοιγμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι μελοποιώντας μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές. Ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια ποίησης (1821-2021) από την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους που γιορτάζουμε φέτος και με την ευκαιρία της συμμετοχής στο φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά «Ημέρες Θάλασσας 2021» ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό INTERNATIONAL ACTION ART παρουσιάζει με περηφάνια στους Πειραιώτες την πρεμιέρα αυτού του εξαιρετικού Κύκλου Τραγουδιών του Νερού.  

Θα ληφθούν υπόψη όλα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα για τη δημόσια υγεία, που θα ισχύουν κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής της εκδήλωσης. 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top