ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Επίσκεψη στα γραφεία της XRTC του νέου Γενικού Διευθυντή Ελλάδος της China Classification Society (CCS) κ. Baochun Wang

Τα γραφεία της XRTC στον Πειραιά επισκέφθηκαν ο κ. JipingChen, ο μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα της China Classification Society μαζί με τον o κ. BaochunWang, που είναι ο αντικαταστάτης του.  Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια γνωριμίας του κ.Wang με τους στενούς συνεργάτες της CCS στην Ελλάδα.

Στη φωτογραφία :Από δεξιά κ.κ. BaochunWang, Γιώργος Ξηραδάκης, JipingChen

Η συνεργασία της XRTC με τον Κινέζικο Νηογνώμονα την τελευταία εικοσαετία βοήθησε την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο κρατών στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία. Στις επιτυχημένες συμφωνίες στις οποίες μεσολάβησε η XRTC κατά την διάρκεια της μακρόχρονης σχέσης της με την CCS συμπεριλαμβάνονται συμφωνίες στην ναυτιλιακή χρηματοδότηση, στο εμπόριο και στις ναυπηγικές εργασίες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC κ. Γιώργος Ξηραδάκης είναι μέλος του Mediterranean Committee της CCS και συμμετέχει στις εργασίες του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα για την πολιτική της στην Μεσόγειο.

Η CCS διατηρεί γραφεία στην χώρα μας από το 2002 όταν και πρωτοξεκίνησε η παρουσίασή της στην ελληνική ναυτιλία με την εισαγωγή μικρού αριθμού πλοίων στον τότε μικρό κινέζικο νηογνώμονα σε παγκόσμια κλίμακα.  Κατά την διάρκεια της εικοσαετούς παρουσίας της στον Πειραιά κατάφερε να διεισδύσει με σταθερό ρυθμό στην ελληνική αγορά, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά αυξηθεί.  Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο αριθμός των ελληνόκτητων πλοίων που ακολουθούν τη CCS έχει φθάσει στο 6% του συνόλου, παρουσιάζοντας αύξηση 265% την τελευταία πενταετία. Αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στο ναυτιλιακό επίπεδο, την αποδοχή της τεχνογνωσίας που υπάρχει στον κινέζικο νηογνώμονα καθώς και στη συνεχή στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας στην κινέζικη ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία.

Ο κ. Ξηραδάκης με την ιδιότητά του,ως Συμβούλου Κινεζικών Τραπεζών καλωσόρισε το νέο Διευθυντή κ. BaochunWang και του ευχήθηκε καλή αρχή στη νέα σπουδαία θέση που του εμπιστεύτηκε ο μεγαλύτερος νηογνώμονας του κόσμου στο μεγαλύτερο πλοιοκτητικό κέντρο της ναυτιλίας. Ο κ.Wang έχει υπηρετήσει στα γραφεία της Γερμανίας και της Κορέας και είναι βαθύς γνώστης της Διεθνούς Ναυτιλίας.Στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι εξελίξεις της πανδημίας, οι εμπορικές σχέσεις της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο και οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί που επηρεάζουν τις θαλάσσιες μεταφορές. Ένα άλλο πρόβλημα που απασχολεί στην παρούσα φάση όλα τα μέρη της ναυτιλίας είναι η έλλειψη πληρωμάτων καθώς και η εκπαίδευσή τους, θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση. Η επίσκεψη αυτή ολοκληρώθηκε με τις ευχές του κ. Ξηραδάκη  στον κ.Jiping Chen για καλή αρχή στη νέα του θέση στο Qingdao.

 

Προφίλ της XRTC: H XRTC BusinessConsultantsLtd., δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις  ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Η XRTC έχει διατελέσει εμπορικός εκπρόσωπος διεθνών τραπεζικών ομίλων για την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά όπως οι Γαλλικοί τραπεζικοί οργανισμοί CreditLyonnais και Natixis, σύμβουλος Εθνικών και Διεθνών οργανισμών καθώς και διεθνών ναυτιλιακών εταιριών.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει και οργανώσει με εξαιρετική επιτυχία έναν μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών δανειοδοτήσεων σε διάφορες μορφές μέσω των Διεθνών τραπεζικών ομίλων που συνεργάστηκε από την ίδρυσή της.

Από το 2009, η XRTC συνεργάζεται με διεθνής τραπεζικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά. HXRTC έχει στελεχωθεί από ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις και εμπειρία διεθνούς εμβέλειας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και παρακολούθηση των συναλλαγών σε όλης τους την διάρκεια.  Το ειδικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει η εταιρία της επιτρέπει να αναλύει σε βάθος και να διαθέτει τεχνογνωσία σε όλα τα θέματα της Διεθνούς Ναυτιλία και της Ναυτι8λίας Μικρών Αποστάσεων. Με την ιδιότητα του συμβούλου Ακτοπλοϊκών Αγορών έχει αναλάβει πολλά έργα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό τόσο για χρηματοδοτήσεις πλοίων όσο και ανάπτυξη των αγορών. HXRTC συνεργάζεται με τα μεγαλύτερους οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων στον κόσμο.  

Η XRTC έχει τιμηθεί από Διεθνείς και Ελληνικούς οίκους για την προσφορά της στην Ναυτιλιακή και Ακτοπλοϊκή Αγορά. Όπως από τα LloydsGreekShippingAwards  ως Χρηματοδότης Ναυτιλίας της Χρονιάς 2010- ShippingFinancieroftheYear και από το TransportFinance για την Καλύτερη Χρηματοδότηση Εξαγωγικής Πίστωσης – Deal of the Year for Export Credit.  

Για περισσότερες Πληροφορίες επικοινωνήστε:

XRTCBusinessConsultantsΑκτήΜιαούλη 95, 18538 ΠειραιάςGR, T: +30 210 4291226 F: +30 210 4291230 M: mail@xrtc.gr, W: http://www.xrtc.gr

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top