ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ομηρία Ναυτεργατών ελληνόκτητου πλοίου στην Ινδονησία για διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των ναυλωτών!

Ανακοίνωση της  ΠΕΝΕΝ:

“Απίστευτο!Σύμφωνα με δημοσιεύματα το πλήρωμα του ελληνόκτητου δεξαμενοπλοίου “STROVOLOS” της ναυτιλιακής εταιρείας WORLD TANKERS MANAGEMENT συμφερόντων Π. Χατζηιωάννου έχει εμπλακεί σε μια διαφορά μεταξύ των κρατικών αρχών της Ινδονησίας και των ναυλωτών του, της KRIS ENERGY.

Η αντιπαράθεση αυτή έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή ενέργεια των Ινδονησιακών αρχών να προχωρήσουν στην σύλληψη του πληρώματος προκειμένου οι ναυλωτές να παραδώσουν το πετρέλαιο στις αρχές της Ινδονησίας.

Πρόκειται για μια κρατική πειρατική ενέργεια η οποία είναι πρωτάκουστη τουλάχιστον για τα τελευταία χρόνια στην διεθνή ναυτιλία, να συλλαμβάνονται Ναυτεργάτες από κυβερνητικές υπηρεσίες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης και επιβολής σε μια διαφορά σχετικά σε ποιόν ανήκει το πετρέλαιο που μεταφέρει το πλοίο.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις το πλοίο ναυλώθηκε από την ανωτέρω ναυλώτρια εταιρία και το πετρέλαιο φορτώθηκε στον κόλπο της Ταϊλάνδης.

Κατά την διάρκεια της ναύλωσης ο Πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι τελειώνουν τα καύσιμα και οι ναυλωτές ενημέρωσαν την πλοιοκτήτρια εταιρεία ότι δεν ήταν σε θέση να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της στις οποίες περιλαμβάνονταν και η προμήθεια καυσίμων για το πλοίο.

Για την ασφάλεια του πλοίου, του πληρώματος και του φορτίου το “STROVOLOS” έπλευσε στο πλησιέστερο λιμάνι για ανεφοδιασμό.

Με τον τρόπο αυτό η ναύλωση τερματίστηκε λόγω παραβίασης βασικών υποχρεώσεων από τους ναυλωτές, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στην φάση αυτή εμπλέκεται η κυβέρνηση της Καμπότζης η οποία ζητάει να της παραδοθεί το φορτίο, γεγονός στο οποίο αντιτίθενται οι ναυλωτές….

Η διεκδίκηση του φορτίου μεταξύ της κυβέρνησης της Καμπότζης και του ναυλωτή γίνεται η αιτία να εκδοθεί διαταγή από την πρώτη ώστε να προχωρήσουν οι αρχές της Ινδονησίας στην σύλληψη του πληρώματος.

Το πρόβλημα της παράνομης ομηρίας καθίσταται εξαιρετικά σοβαρό, αφού στην υπόθεση έχουν εμπλακεί με επίσημες δηλώσεις ανώτερα κυβερνητικά στελέχη της Καμπότζης, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός, κατηγορώντας ανοιχτά το πλήρωμα του πλοίου!!

Η αφερεγγυότητα, τα ανταγωνιστικά συμφέροντα και ο ακραίος τυχοδιωκτισμός, σε συνδυασμό με την κρατική παρανομία μετατρέπουν σε εξιλαστήρια θύματα τους Ναυτεργάτες οι οποίοι υφίστανται μια ταπεινωτική μεταχείριση, ασύστολα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους ενώ αντιμετωπίζουν και μια σειρά κατηγορίες που τους προσάπτονται που επιφέρουν τεράστια χρηματικά πρόστιμα αλλά και φυλάκιση έως ένα χρόνο.”

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top