ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Λασκαρίδη«Αυτοί οι Άπιστοι Έλληνες»: Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα Οθωμανικά Αρχεία

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Αυτοί οι Άπιστοι Έλληνες»: Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα Οθωμανικά Αρχεία

 Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.30, δύο κορυφαίοι ιστορικοί, ο Θάνος Βερέμης (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ο ΤζεμάλΚαφαντάρ (Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ), συναντιούνται για να συζητήσουν για την Ελληνική Επανάσταση, με αφορμή την έκδοση νέα έκδοση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη “ThoseInfidelGreeks”: The Greek War of IndependencethroughOttomanArchivalDocuments.

Η δίτομη έκδοση, υπό την επιμέλεια του ιστορικούΣουκρούΙλιτζάκ (Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών), περιλαμβάνει 700 έγγραφα μεταγραμμένα από τα οθωμανικά, μεταφρασμέναστα αγγλικά και πλήρως σχολιασμένα. Πρόκειται επιστολές που βρίσκονται στα Μητρώα Ayniyat, στα Οθωμανικά Αρχεία της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες χρονολογούνται από τον Ιούνιο του 1821 έως το 1826, όταν οι Μεγάλες Δυνάμεις αρχίζουν την επίσημη διπλωματική επέμβασή τους. Είναι ένα έργο διεθνών προδιαγραφών, για πρώτη φορά από ελληνικό φορέα, γεγονός που επικυρώνεται και από τη συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Brill. Το βιβλίο διατίθεται στο διαδίκτυο με ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε ενδιαφερόμενο, εδώ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδησε συνεργασία με το Κέντρο Σπουδών Μέσης Ανατολήςτου Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμαςzoom, στην αγγλική γλώσσα.

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται ο επιμελητής της έκδοσης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Κατερίνα Λασκαρίδη.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, απαραίτητη είναι η εγγραφήεδώ.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top