ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το διεθνές Συνέδριο MAER – NET Colloquium στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του διεθνούς Συνεδρίου MAER – NET Colloquium 2021 που διοργανώθηκε από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Χλέτσο, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου, που αποτελεί και το αντικείμενο του διεθνούς δικτύου MAER – NET, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής επιστήμης μέσω της μετα-ανάλυσης.

Η τεχνική της μετα-ανάλυσης, η οποία είναι  μια αντικειμενική και ποσοτική μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για την σύνθεση (π.χ. συνδυασμό και σύνοψη) των αποτελεσμάτων ερευνητικών μελετών που έχουν γίνει για ένα συγκεκριμένο ερευνητικό ερώτημα στο παρελθόν για να οδηγήσουν σε ένα συνολικό συμπέρασμα, χρησιμοποιείται ευρέως εκτός της οικονομικής επιστήμης και σε άλλες επιστήμες όπως η ιατρική, η ψυχολογία, η κοινωνιολογία.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές του Συνεδρίου ήταν ο κ. John Ioannidis, Καθηγητής του Stanford University και ο κ. Pedro Bom από το Πανεπιστήμιο Duesto της Ισπανίας. Στο Συνέδριο συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες στο χώρο της meta- analysis όπως ο Καθηγητής Tom Stanley του Deakin University, ο κ. Martin Paldam του University of Aarhus, ο κ. Thomas Havranek από το Charles University, Κ. Sebastian Gechert από το Chemnitz University of Technology κ.α.

Σημαντική διάκριση για το Eργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Το Eργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (Laboratory of Health Economics & Management-LabHEM) του Πανεπιστημίου Πειραιώς βραβεύθηκε για το Ερευνητικό & Ακαδημαϊκό Έργο του, ως το δεύτερο Κορυφαίο Ερευνητικό ίδρυμα στην Ελλάδα στα Healthcare Business Awards 2021, και του απονεμήθηκε το Αργυρό Βραβείο στην Ενότητα: Ερευνητικό Έργο σε Πανεπιστήμια / Εκπαιδευτικά Ιδρύματα / Ερευνητικά Κέντρα.

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε για 6η χρονιά, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, και βράβευσε πρόσωπα, υγειονομικούς οργανισμούς, επιχειρηματικούς φορείς, ερευνητικά ιδρύματα, καθώς άλλους οργανισμούς –δημόσιους ή ιδιωτικούς– που με το έργο τους συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία και τη βελτίωση της Υγείας.

Αντικείμενο του εργαστηρίου αποτελεί η έρευνα και η μελέτη της θεωρίας και της πολιτικής των οικονομικών της υγείας, της αξιολόγησης της Τεχνολογίας Υγείας καθώς και η παραγωγή εφαρμοσμένης έρευνας στους τομείς του αναπτυξιακού σχεδιασμού και της αναπτυξιακής πολιτικής της υγείας σε διεθνές, ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Διευθυντής του Eργαστηρίου, από το 2016 είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Αθανάσιος Βοζίκης.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top