ΑΤΤΙΚΗ

Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Saint-Paul

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής  Πειραιά «Saint-Paul»ενημερώνει τα μέλη του ότι τα  γραφεία του θα είναι ανοιχτά  από τις 25 Οκτωβρίου 2021 κάθε Δευτέρα ώρες από 18:30 έως 20:00  και κάθε Σάββατο  ώρες 11:00  έως 13:00

 

Πληροφορίες για την ομάδα

Την άνοιξη του 1974, μία μικρή ομάδα παλαιών μαθητών αποφάσισε να επαναδραστηριοποιήσει  τον Σύλλογο των Αποφοίτων του Saint-Paul με την προτροπή και συμπαράσταση της Διεύθυνσης της Σχολής. Σκοπός της σύστασης του Συλλόγου αποφοίτων υπήρξε «η σύσφιξη των δεσμών και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του», καθώς και «η διατήρηση και καλλιέργεια των δεσμών των μελών με τη Σχολή και την πειραϊκή κοινωνία».

Στα χρόνια που πέρασαν, ο Σύλλογος αναπτύχθηκε, κατόρθωσε να επιτύχει σε μεγάλο βαθμό τους σκοπούς του και, σήμερα, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση τόσο των αποφοίτων της Σχολής όσο και της κοινωνίας του Πειραιά. Για την επίτευξη των σκοπών του, ο Σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις που απευθύνονται στη μικρή κοινωνία της Σχολής και των Αποφοίτων, αλλά και εκδηλώσεις με ευρύτερο περιεχόμενο που απευθύνονται στην πειραϊκή κοινωνία. Στα άμεσα μελλοντικά σχέδια του Συλλόγου Αποφοίτων είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτυακού του τόπου, με τη δημιουργία βάσης δεδομένων «qui est qui», με σκοπό την κοινωνική και επαγγελματική αλληλεγγύη μεταξύ των αποφοίτων της Σχολής.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε στη συμπαράσταση περισσότερων αποφοίτων στις προσπάθειες του Συλλόγου, τόσο με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις όσο και με την ενεργό συμμετοχή, ιδιαίτερα των πιο νέων, στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ευχόμαστε η Σχολή μας, που διανύει αισίως 128 χρόνια ζωής και δράσης στην πόλη του Πειραιά, να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και τον ίδιο ζήλο το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό της έργο.

Συμπαραστάτες στο έργο της, όλοι εμείς οι απόφοιτοι. Το οφείλουμε στην ίδια τη Σχολή, το οφείλουμε στις επερχόμενες γενιές.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://saintpaul-amicale.gr/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top