ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Επίσκεψη του Propeller Club of Piraeus στον Υπουργό Ναυτιλίας

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία από το Δ.Σ του  Propeller Club of the  U.S.  International Port of Piraeus  επισκέφτηκε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Υπουργό και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με θέματα που αφορούν τη Nαυτιλία, το Maritime Cluster και τις Ελληνοαμερικανικές ναυτικές σχέσεις, ενώ ενημέρωσαν τον κ. Πλακιωτάκη για τις πρόσφατες δράσεις και εξελίξεις του Club.

On Wednesday, November 3, a delegation from our Board met with the Minister of Maritime Affairs and Insular Policy, Mr. Ioannis Plakiotakis.

Our Club’s delegation discussed matters related to shipping with the Minister, including the Maritime Cluster and Greek-American maritime relations and updated Mr. Plakiotakis on the latest actions and developments of our Club.

Σχετικά με το Propeller Club

H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας. Οι συναντήσεις αυτές σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία του The Propeller Club of the United States, σκοπός του οποίου είναι να προάγει την αμερικανική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα, ως ένδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του εμπορίου και της βιομηχανίας.

 

“Προπέλλα” είναι το εξάρτημα προώθησης ενός σκάφους και ως όνομα, συμβολίζει την κινητήριο δύναμη που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του club.

Σήμερα, υπάρχει ένα Propeller Club σχεδόν σε κάθε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε άλλες 33 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία του Propeller Club βρίσκονται στο Fairfax στην Βιρτζίνια.

 

Το The Propeller Club, Port of Piraeus ιδρύθηκε το 1935 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι βασικοί του στόχοι είναι να παρέχει ενεργά μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών που προάγουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και ναυτικές σχέσεις κυρίως μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και η παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που προέρχονται κυρίως από οικογένειες ναυτικών.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top