ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η ΧΕΝ Ελλάδος πραγματοποιεί Πανελλήνια δράση για την γυναικεία κακοποίηση

Η ΧΕΝ Ελλάδος, με χορηγό την EUROPA Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ, πραγματοποιεί Πανελλήνια δράση για την γυναικεία κακοποίηση και διανέμει μέσω επιλεγμένων καταστημάτων και χώρων εστίασης σε όλη την Ελλάδα ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Μήπως… ήρθε η ώρα;».
Ο φόβος για τη ζωή τους, ο φόβος του στιγματισμού, η οικονομική εξάρτηση, η ντροπή αλλά και η άγνοια αποτρέπουν πολλές γυναίκες από το να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή και να ξεφύγουν από μια κακοποιητική και επικίνδυνη καθημερινότητα για τις ίδιες και τα παιδιά τους.
Στόχος της δράσης είναι να ενημερωθούν όλο και περισσότερες γυναίκες για τα πρώτα βήματα που μπορούν να κάνουν, ώστε να σχεδιάσουν μια ασφαλή διαδρομή διαφυγής από κάθε μορφής κακοποιητική σχέση.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας του ΟΗΕ «16 Days of Activism – Orange the World», στην οποία η ΧΕΝ Ελλάδος συμμετέχει κάθε χρόνο. Η καμπάνια ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών) και ολοκληρώνεται 10 Δεκεμβρίου (Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), συμβολικές ημερομηνίες που δηλώνουν ότι η βία κατά των γυναικών είναι η μεγαλύτερη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ:ΧΕΝ Πειραιά

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top