ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αγωνιστικό Καλωσόρισμα της ΠΕΝΕΝ Στην «απόβαση» των Κρητικών Αγροτών στον Πειραιά

Ανακοίνωση από ΠΕΝΕΝ:

Μαζική κάθοδος στην Αθήνα πραγματοποίησαν εκατοντάδες αγρότες από την Κρήτη οι οποίοι ταξίδεψαν με τα πλοία της γραμμής και το πρωί της Παρασκευής κατέκλισαν το λιμάνι του Πειραιά.

Στον αγωνιστικό σχεδιασμό των αγροτών είναι η πραγματοποίηση συγκέντρωσης στην πλατεία Βάθης (Αθήνα) και ακολούθως διαδήλωση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Επικεφαλής είναι εκπρόσωποι Αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων από το νησί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες αγροτικές κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα σε ολόκληρη την χώρα.

Βασικά αιτήματά τους αφορούν την μη πληρωμή και τις μειώσεις στα δικαιούμενα ποσά ενισχύσεων των παραγωγών, συγκεκριμένες ρυθμίσεις που αφορούν το αγροτικό πετρέλαιο, την αύξηση του κόστους ζωοτροφών και λιπασμάτων.

Ζητούν επίσης την νομοθετική ρύθμιση σε ότι αφορά τους δασικούς χάρτες στην Κρήτη.

Στο λιμάνι του Πειραιά αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ υποδέχθηκε τους αγρότες και είχε συζήτηση με τους εκπροσώπους τους.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ εξέφρασε την συμπαράσταση του κλάδου και όλων των Ναυτεργατών στις διεκδικήσεις και τα αιτήματά τους. Υπογράμμισε επίσης με σημασία ότι οι αγρότες, τα μικρομεσαία στρώματα όπως και οι εργαζόμενοι υφίστανται τις συνέπειες μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής και από αυτή την σκοπιά η στόχευσή τους πρέπει να είναι κοινή, η πάλη ενάντια σε αυτή την πολιτική και η διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων στα συσσωρευμένα προβλήματά τους.

Γνωστοποίησε επίσης την ομόφωνη απόφαση των Ναυτεργατών για 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας για τις 10-12/11/2021 με προοπτική κλιμάκωσης και τους κάλεσε να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα και τα αιτήματα του Ναυτεργατικού μας κόσμου.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top