ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πήτερ Λιβανός: Αύξηση κερδών κατά 23,7 εκατ. δολάρια για την GasLog

Του Μηνά  Τσαμόπουλου

Επωφελήθηκε της πολύ δυνατής spot αγοράς για τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου-LNG carriers η εταιρεία GasLog του Πήτερ Λιβανού.

Η εταιρεία που έχει έδρα την Ελλάδα και πρόσφατα αποχώρησε από την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο του 2021, αύξηση κερδών κατά 23,7 εκατομμύρια δολάρια και τζίρου κατά 25 εκατομμύρια σε σύγκριση με τον το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Μεγαλομέτοχοι της εταιρείας εκτός από τον Πήτερ Λιβανoύ είναι το fund BlackRock και το Ίδρυμα Ωνάση,

Από τον Ιούλιο του 2020 έως και τoν Αύγουστο του 2021 έχει παραλάβει πέντε νεότευκτα LNG carriers.

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώληση του GasLog Salem σε θυγατρική της China Development Bank Leasing (“CDBL”) έναντι 128 εκατ. δολάρια ενισχύοντας τη ρευστότητά της κατά 22 εκατ. δολάρια. Η GasLog θα ναυλώσει bareboat από την CDBL για πέντε χρόνια και έως το τέλος του Οκτωβρίου 2026 το συγκεκριμένο πλοίο χωρίς να έχει υποχρέωση επαναγοράς του στα τέλη της μμακροχρόνιας χρονοναύλωσης.

Το GasLog Salem, ναυπηγήσεως 2015, είναι μεταφορικής ικανότητας 155.000 κυβικών μέτρων LNG carrier το οποίο έχει μηχανές που κινούνται με diesel αλλά έχουν και ηλεκτροκίνηση.

Η GasLog έχει στόλο από 35 LNG carriers εκ των οποίων 16 είναι ιδιόκτητα, τέσσερα πωλήθηκαν και μπήκαν σε μακροχρόνια ναύλωση με leasing από GasLog. Τα άλλα 15 πλοία LNG είναι υπό διαχείριση από την GasLog Partners.

Πηγή Newmoney.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top