ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΒΑΠ:Άμεσες ρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας με τελικό ορίζοντα μειώσεις των φόρων

«Με δεδομένο  ότι  στην Ελλάδα η άνοδος των τιμών ξεπερνάει κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι μέγα λάθος να παραγνωρίζουμε ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος δεν αυξάνει μόνον τις τελικές τιμές. Το υψηλό ενεργειακό κόστος προκαλεί και κατάσταση «συναγερμού» και σε υγιείς παραγωγικές μονάδες, οι οποίες,μέχρι να σχεδιάσουν και το κλείσιμό τους, περιορίζουν την παραγωγή τους. Έτσι όμως πάμε σε ελλείψεις σε άλλους τομείς της οικονομίας όπως η γεωργία ή η οικοδομή, με συνέπεια την περιορισμένη προσφορά που καταλήγεισε νέο γύρο ανατιμήσεων».

Τα παραπάνω σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Δημήτρης Μαθιός παρουσιάζοντας τις επιπτώσεις στην οικονομία από την ενεργειακή κρίση «με ότι αυτό σημαίνει και σε εξελίξεις μονόδρομου προς τον στασιμοπληθωρισμό»,όπως είπε, προσθέτοντας και τα εξής:

«Η μείωση του ενεργειακού κόστους επείγει. Αλλά πρέπει να γίνει με μελετημένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες όχι σε βάρος της καταναλωτικής συμπεριφοράς και του επιχειρείν. Χρειάζεται   ρυθμιστική ταχύτητα με έξυπνες δημοσιονομικές πρωτοβουλίες που θα έχουν τελικό ορίζοντα την μείωση ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα. Μόνο έτσι θα μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος Τα  έσοδα που θα λείψουν,από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα επανακτηθούν μεσοπρόθεσμα από την αύξηση της κατανάλωσης».

Η σελίδα που μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα είναι:

http://www.svap.gr/

Ιστορικό του  ΣΒΑΠ

Ιστορικά Στοιχεία Δράσεως

Στο δεύτερο ήμισυ ενός αιώνα βαδίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς, έχοντας θεμελιώσει, ιστορικά, σταθερότατες βάσεις πάνω στις οποίες στήριξε όχι μόνο την πορεία του, αλλά και την παρουσία του στο χώρο των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, προσφέροντας πολύπλευρο έργο για τις βιομηχανίες του Λεκανοπεδίου, αλλά και προς την Πολιτεία πολύμορφες συμβουλές, απόψεις και λύσεις για την οικονομία.

 Σκοπός της ίδρυσης του Συνδέσμου, όπως σημειώνεται στα πρακτικά της πρώτης Γενικής Συνέλευσης, είναι η προσπάθεια να διακοπεί η συνεχιζόμενη μείωση της δραστηριότητας και της αξίας του βιομηχανικού κλάδου στην περιοχή του Πειραιά και η προσπάθεια για ανάκαμψή του, με παρεμβάσεις τόσο σε θεσμικό (Κυβέρνηση, λοιπά αρμόδια όργανα), όσο και σε πρακτικό επίπεδο (εκπαίδευση σε νέες μεθόδους διοίκησης, συνεργασία με αντίστοιχους φορείς σε άλλες περιοχές της επικράτειας)

Το όραμα του Συνδέσμου

Η συνύπαρξη της πολιτικής προστασίας του περιβάλλοντος με την πολιτική ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς της οικονομίας, συνθέτει το αμετακίνητο πιστεύω, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς.

Στο πιστεύω δε αυτό, θεμελιώνεται και το όραμά μας για τον σκοπό, τους ορίζοντες και τις επιδιώξεις μας.

Ακλόνητη πεποίθηση μας είναι ότι, η σύγχρονη τεχνολογία, οι κανόνες του ανταγωνισμού και η επιχειρηματική ηθική, αποτελούν τους παράγοντες εκείνους που μπορούν να οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που περιέχεται στο όραμά μας.

Στην συνύπαρξη δηλαδή των δύο πολιτικών που παρουσιάσαμε.

Είμαστε βέβαιοι ότι, η Πολιτεία, οι πολιτικοί αλλά και οι κοινωνικές ομάδες, μπορούν να αντιληφθούν την ανάγκη, να μην λειτουργεί η μία πολιτική σε βάρος της άλλης.

Να μην είμαστε υπερβολικοί στην προσπάθειά μας για το περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα να μην ξεπερνάμε ποτέ, στο όνομα της ανάπτυξης και τα όρια του περιβάλλοντος.

Ζητάμε λοιπόν, από την Πολιτεία, την δημόσια διοίκηση και τον πολιτικό κόσμο, κατανόηση των αρχών αυτών και σφαιρική αντίληψη των πραγματικών αναγκών, για παραπέρα ανάπτυξη του τόπου μας μέσα στο φυσικό οικονομικό του περιβάλλον που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς θα επιμείνει στην ένταξη του πιστεύω του, στο αναπτυξιακό όραμα της χώρας γιατί η διεθνής πρακτική και η επιτυχημένη αναπτυξιακή στρατηγική των ανεπτυγμένων χωρών έχει μεταβάλλει σε αρχή και έχει χαράξει τους σχεδιασμούς της επάνω στην ανάγκη των δύο αυτών πολιτικών, για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top