ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Φωταγώγηση του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Βήμα στη ζωή-Καμία ανοχή στη βία κατά των γυναικών

 

Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.Δημόσια κτήρια φωταγωγούνται συμβολικά σε χρώμα πορτοκαλί – στο χρώμα που έχει επιλέξει ο ΟΗΕ για τις δράσεις που αφορούν στην ευαισθητοποίηση για την εξάλειψη της βίας.

Ο Σοροπτιμιστικός  Όμιλος Πειραιά με Πρόεδρο την κ.Μαρία Γκομούζα και η Πολύμορφη με Πρόεδρο την κ.Ξανθένια Μαντά, είχαν μια πρωτοβουλία και την υλοποίησαν με συμβολική φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στις 25 Νοεμβρίου 2021,που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των  γυναικών.

Δήλωση της κ.Ξανθένιας Μαντά:

“Ευχαριστούμε τον Δήμο και τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη , τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,Λευτέρη Γιοβανίδη , τον σταθμό και τον Πρόεδρο του Κανάλι Ένα 90,4 FM Αλέξανδρο Τζεφεράκο, που αγκάλιασαν τα μέλη της Πολύμορφης και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου σε αυτή την πρωτοβουλία. Το ραδιόφωνο του Σκάι 100,3 στήριξε επίσης την καμπάνια. Από τον Δήμο του Πειραιά παρέστη ο κ.Δημήτρης Καρύδης Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, με αρμοδιότητες της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, εκτός του Τμήματος Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών & Εθνικών Πόρων.

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό του θεάτρου αποτελούμενο από τεχνικούς, ταξιθέτες, φροντιστές, ηθοποιούς και τον καλλιτεχνικό του Διευθυντή, κ.Λευτέρη Γιοβανίδη, καλωσόρισαν  την Πολύμορφη και τον Σοροπτιμιστικό όμιλο Πειραιά και ένωσαν μαζί τις φωνές τους σε μία συμβολική ενέργεια ευαισθητοποίησης ενάντια στη βία. Έντυπο υλικό μοιράστηκε στον κόσμο για να εξαπλωθεί το μήνυμα.

 

Η τέχνη αγκαλιάζει το μήνυμα.

Ακολουθούν 16 ημέρες ενημέρωσης και δράσης για την εξάλειψη της βίας – δίνουμε το “παρών” σε μία υπόθεση που μας αφορά όλες και όλους.”

η κ.Μαντά είναι:Η Διευθύντρια  Προγραμμάτων του Ομίλου και Πρόεδρος τη Πολύμορφης. Βοηθός Διευθύντριας προγράμματος είναι η κ. Ευαγγελία Ρουγγέρη-Ανδρουλή.

 

 

 

Σοροπτιμιστικός όμιλος Πειραιά

Το όραμα του Σοροπτιμισμού

Η λέξη σοροπτιμίστρια προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «soror» (αδελφή, φίλη) και «optima» (άριστη), οι οποίες σηματοδοτούν το ιδεολογικό της περιεχόμενο.

Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος συνεργάζεται άμεσα με το Διεθνή Σοροπτιμισμό, ο οποίος είναι ένας παγκόσμιος εθελοντικός οργανισμός που εργάζεται για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των γυναικών και των κοριτσιών. Τα μέλη του -γυναίκες σε όλο τον πλανήτη- δουλεύουν σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για να εκπαιδεύσουν, ενδυναμώσουν και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Είναι αφοσιωμένες σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες και τα κορίτσια θα πετύχουν τις ατομικές και συλλογικές δυναμικές τους, θα πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους και θα έχουν μια ισότιμη φωνή στη δημιουργία δυνατών και ειρηνικών κοινοτήτων παγκοσμίως.

Σκοποί και αξίες της Ένωσής μας είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Παγκόσμια Ειρήνη και η Διεθνής Καλή Θέληση, η προώθηση της θέσης της γυναίκας, ο εθελοντισμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας ανάμεσά μας.

Κάθε μέρα σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Σοροπτιμίστριες εργάζονται εθελοντικά και προσφέρουν για τα εξής :

Εξάλειψη της φτώχειας και της διάκρισης λόγω φύλου με την εξασφάλιση των πλήρων κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των γυναικών (Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη)

Τέλος στη διακίνηση (trafficking) ανθρώπων και όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών (Ανθρώπινα Δικαιώματα – Θέση Γυναίκας)

Εξασφάλιση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για τις γυναίκες και τα κορίτσια και υποστήριξη προγραμμάτων και πολιτικών για την καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών (Υγεία)

Βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό, υγιεινή και βασικούς πόρους διατροφής (Περιβάλλον)

Καταστολή των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής και ένταξη της βιωσιμότητας στις προσωπικές επιλογές και τις κυβερνητικές πολιτικές και προγράμματα (Περιβάλλον)

Αντιμετώπιση των αναγκών των γυναικών και κοριτσιών κατά τη διάρκεια και μετά τις ένοπλες συγκρούσεις και τις φυσικές καταστροφές (Διεθνής Καλή Θέληση και Κατανόηση)

Προώθηση ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, διαπολιτισμικής και διαφυλετικής ανοχής, καταδίκη όλων των μορφών γενοκτονίας και τρομοκρατίας (Διεθνής Καλή Θέληση και Κατανόηση)

Εξασφάλιση της ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση σε όλη τη διάρκεια της ζωής (Εκπαίδευση)

Διευκόλυνση της προώθησης των γυναικών σε θέσεις διοίκησης, πολιτικής και θέσεις λήψης αποφάσεων (Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη)

Οι Αξίες μας

Διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ηθικών αξιών σε επαγγελματικό επίπεδο και στη ζωή γενικότερα

Προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα η προώθηση της θέσης της γυναίκας

Ανάπτυξη της έννοιας της φιλίας και της αίσθησης ενότητας μεταξύ των Σοροπτιμιστριών όλων των χωρών

Διατήρηση ζωντανού του πνεύματος του καθήκοντος και της ανθρώπινης κατανόησης.

Συμβολή στη διεθνή κατανόηση και στην παγκόσμια φιλία

Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους

Παγκόσμια ειρήνη και διεθνής καλή θέληση

Προώθηση των γυναικείων δυνατοτήτων

Ακεραιότητα και δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων

Εθελοντισμός, διαφορετικότητα, φιλία

η σελίδα του ομίλου:

https://www.facebook.com/%CE%A3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC-105594568055356

Η Πρόεδρος

Μαρία Γκομούζα

 

 Ιστορικό της Πολύμορφης:

Πολιτιστικό κέντρο, πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού στον Πειραιά.

Η Πολύμορφη ξεκινάει τη δράση της στον Πειραιά το 2001 με πρωτοβουλία της αρχιτέκτονος Ξανθένιας Μαντά, αποτελώντας μέχρι σήμερα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο διάδοσης και δημιουργίας Πολιτισμού της πόλης.

Πολύμορφη όπως πολιτισμός

Όπως υποδηλώνεται και από το όνομά της, η Πολύμορφη δεν είναι ένας μονοθεματικός οργανισμός, αλλά είναι ένας δυναμικός συγκερασμός δράσεων, ενεργειών, πρωτοβουλιών αλλά και συνεργασιών με άλλους φορείς πολιτισμού, οι οποίες συνδιαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες έκφρασης και δημιουργίας των ανθρώπων που υπάρχουν και συνυπάρχουν μέσα σε αυτή.

– Θέατρο

– Χορός

– Μουσική

– Εικαστικά

– Ιστορία

– Χειροτεχνία

– Λαογραφία και Παράδοση

– Δημιουργική απασχόληση παιδιών

– Εθελοντισμός

είναι μερικές από τις θεματικές από όπου αντλούν το περιεχόμενό τους τα προγράμματα της Πολύμορφης.

ΕΔΡΑ

Η Πολύμορφη στεγάζεται στην οδό Σφακίων 33, στη συνοικία του Προφήτη Ηλία, στον Πειραιά, σε έναν καλαίσθητο και ευέλικτο «πολυ-χώρο» που φιλοξενεί τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, τα δρώμενα και τις ομάδες, ενώ υποστηρίζει και πλήθος εκδηλώσεων τόσο για τους ενήλικους όσο και για τα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Πολύμορφης επισκεφθείτε και ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη συμμετοχή σας σε προγράμματα και ομάδες μπορείτε να ενημερώνεστε και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 210 4174612 – 6977266678.

Με τα δικά μας λόγια…

«Η Πολύμορφη είναι ιδέα συλλογική, ένας πυρήνας πολιτισμού, μία μύηση στον εθελοντισμό και την αλληλέγγυα δράση – επικοινωνία και συνενοχή σε όνειρα χωρίς εκπτώσεις»

 

 

Πολύμορφη

Ξανθένια Μαντά, Πρόεδρος ΔΣ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top