ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνάντηση του Γ.Ξηραδάκη με τον κ.JanFransen –Executive Director του Green Award Foundation

Τα γραφεία της XRTC Business Consultants επισκέφθηκε ο κ. Jan Fransen – Executive Director του Green Award Foundation όπου συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Ξηραδάκη και στελέχη  της εταιρίας.

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, εξαιτίας της από ετών προσωπικής σχέσης των συνομιλητών, περιλάμβανε την ανταλλαγή απόψεων για την εφαρμογή των ESG προτύπων στη ναυτιλία και τις νέες  δυναμικές, ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζονται στην ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το GreenAward είναι ένα εθελοντικό σύστημα πιστοποίησης αξιολόγησης ποιότητας που επιθεωρεί και πιστοποιεί μεταξύ άλλων και πλοία. Η απόκτηση του πιστοποιητικού από το GreenAward Foundation, λειτουργεί ως σήμα ποιότητας και αποφέρει οφέλη στους κατόχους του.

Λιμάνια, ναυτιλιακές οργανώσεις και εταιρίες καθώς επίσης και προμηθευτές ναυτιλιακών υπηρεσιών ή προϊόντων γίνονται υποστηρικτές του GreenAward (GreenAwardIncentive Provider) και προσφέρουν προγράμματα κινήτρων σε πλοία και εταιρίες που γίνονται μέλη του,αποσκοπώντας στην υποστήριξη και βελτίωση τόσο των περιβαλλοντικών επιδόσεων και της ασφάλειας των πλοίων όσο και στην προώθηση υψηλότερων προτύπων ποιότητας. Ήδη στην Ελλάδα, τα λιμάνια της Θες/νικης και της Ελευσίνας είναι υποστηρικτές του προγράμματος καθώς επίσης και ένας μεγάλος αριθμός ναυτιλιακών και παραναυτιλιακών εταιριών. Πρόεδρος του Διεθνούς οργανισμού είναι το ανώτατο στέλεχος  της Arcadia Shipmanagement Company Llts Καπ. Δημήτρης Ματθαίου.

Για την XRTCBusiness Consultants η ανάγκη ανανέωσης του Ευρωπαϊκού ναυτιλιακού στόλου μικρών αποστάσεων αποτελεί μια σύγχρονη  πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε όπως συμβαίνει και με την ποντοπόρο ναυτιλία. Σύμφωνα με τον κ. Ξηραδάκη η ανάπτυξη και η πιστοποίηση συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης στις ναυτιλιακές εταιρίες είναι ένα πολύ σημαντικό αν όχι το σημαντικότερο κομμάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη για την κατασκευή νέων πλοίων φιλικών προς το περιβάλλον που θα εξυπηρετούν την Ευρώπη ανεξαρτήτως γεωγραφικής θέσης. «Είναι γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Νότος υστερεί σημαντικά του Βορρά στην λήψη μέτρων αλλά και στην ενεργοποίηση των ναυπηγικών προγραμμάτων για την ανανέωση του στόλου του νευραλγικού αυτού τομέα. Στον ναυτιλιακό αυτό τομέα συμπεριλαμβάνονται και τα πλοία της Ακτοπλοΐας καθώς επίσης  και τα πλοία αναψυχής και τα μικρά κρουαζιερόπλοια».

Ο κ. Fransen,ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Ελληνικής Ναυτιλίας,τόνισε την αναγκαιότητα συντονισμού των ναυτιλιακών και παραναυτιλιακών εταιριών στις νέες συνθήκες και προέβλεψε την συνεχόμενη απαίτηση όλων των διεθνών κανονιστικών οργανισμών για τη συμμόρφωση με τις νέες απαιτήσεις του ESG καλύπτοντας τα θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης, που οδηγούν σε καινοτόμες και διαφανείς διαδικασίες.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεργαστούν για την εξεύρεση λύσεων που αφορά την αντικατάσταση πολλών τύπων πλοίων και πλοιαρίων που υπηρετούν τις θαλάσσιες μεταφορές.

Σχετικές ιστοσελίδες:

Green Award Foundation: www.greenaward.org

Προφίλ της XRTC: H XRTC BusinessConsultants Ltd., δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις  ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Η XRTC έχει διατελέσει εμπορικός εκπρόσωπος διεθνών τραπεζικών ομίλων για την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά όπως οι Γαλλικοί τραπεζικοί οργανισμοί CreditLyonnais και Natixis, σύμβουλος Εθνικών και Διεθνών οργανισμών καθώς και διεθνών ναυτιλιακών εταιριών. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει και οργανώσει με εξαιρετική επιτυχία έναν μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών δανειοδοτήσεων σε διάφορες μορφές μέσω των Διεθνών τραπεζικών ομίλων που συνεργάζεται οι οποίοι  ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά. H XRTC έχει στελεχωθεί από ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις και εμπειρία διεθνούς εμβέλειας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και παρακολούθηση των συναλλαγών σε όλης τους την διάρκεια.  Το ειδικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει η εταιρία της επιτρέπει να αναλύει σε βάθος και να διαθέτει τεχνογνωσία σε όλα τα θέματα της Διεθνούς Ναυτιλία και της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων. Με την ιδιότητα του ναυτιλιακού συμβούλου έχει αναλάβει πολλά έργα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό τόσο για χρηματοδοτήσεις πλοίων όσο και ανάπτυξη των αγορών. H XRTC συνεργάζεται με τα μεγαλύτερους οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων στον κόσμο. Η XRTC έχει τιμηθεί από Διεθνείς και Ελληνικούς οίκους για την προσφορά της στην Ναυτιλιακή και Ακτοπλοϊκή Αγορά. Όπως από τα Lloyds Greek Shipping Awards  ως Χρηματοδότης Ναυτιλίας της Χρονιάς 2010- Shipping Financier of the Year και από το Transport Finance για την Καλύτερη Χρηματοδότηση Εξαγωγικής Πίστωσης – Deal of the Year for ExportCredit.  

Mr. Jan Fransen – Executive Director of the Green Award Foundation visited XRTC office and met with Mr. George Xiradakis and Mrs. Katerina Fitsiou.

 

XRTC Business Consultants Ltd was established in 1999,

by George Xiradakis an ex-Captain of Hellenic Merchant Marine and reputable Shipping Banker. Its scope of business was both unique and innovative for Piraeus standards and was focused on two main activities: Firstly, to act as representative of foreign banks that wish to finance Greek Shipping and secondly, to advise National and International Institutions, Administration Bodies and Shipping Corporations on matters related to Greek Shipping Business.

At its early stage XRTC represented Credit Lyonnais’s Shipping

Advisory and Aviation Group in the Greek market from 1999 till 2004, where the bank merged with Credit Agricole Indosuez and formed CALYON Group.

At the beginning of 2005 XRTC Business Consultants

commenced its representation of the Shipping and Land Transportation Finance department of NATEXIS BANQUE POPULAIRES which following the merging with IXIS Group in 2006 was renamed to NATIXIS. The representation of Natixis was terminated in December 2008 following the decision of the bank to cease its shipping finance activities in the territory.

 

Since 2010 XRTC has expanded its operations in China

via its close collaboration with China Development Bank. Since then XRTC has pioneered in being the project advisor between Chinese financial institutions and Greek Shipping Companies.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top