ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ολοκληρώθηκαν τα διαδικτυακά σεμινάρια στο πλαίσιο του διαγωνισμού “Ανδριανός Μιχάλαρος”

Ολοκληρώθηκαν τα διαδικτυακά σεμινάρια  στους μαθητές των ΕΠΑΛ της Επιμελητηριακής Περιφέρειας Β.Ε.Π. στο πλαίσιο του διαγωνισμού

       «Ανδριανός Μιχάλαρος» για την Τεχνική Εκπαίδευση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Διαδικτυακά Εργαστήρια Πράσινης Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού  «Ανδριανός Μιχάλαρος», του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που διεξήχθησαν στις 6, 7, 13 & 14 Δεκεμβρίου 2021 και συμμετείχαν μαθητές από τα ΕΠΑΛ της Επιμελητηριακής του Περιφέρειας.

O Διαγωνισμός, ο οποίος υλοποιείται στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου ΒΕΠ, Ανδριανού Μιχάλαρου, που είχε όραμα και ανέλαβε την πρωτοβουλία για μία σειρά δράσεων με στόχοτην ανάδειξη και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στα Τεχνικά Επαγγέλματα, υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο του  έργου GreenTecLab «Ενδυνάμωση νεοσύστατων επιχειρήσεων για την  προστασία του κλίματος», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Απώτερος σκοπός είναι να αναπτυχθούν καινοτόμες «πράσινες» επιχειρηματικές ιδέες από μαθητές των ΕΠΑΛ,  συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, έτσι ώστε να γίνει πράξη ότι η Τεχνική Εκπαίδευση είναι Επιλογή και όχι Λύση Ανάγκης.

 

Τα Εργαστήρια Πράσινης Επιχειρηματικότητας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και απηύθυναν  χαιρετισμό οι κ.κ.  Ιωάννης Γκόλιας, Καθηγητής ΕΜΠ και Προέδρος της Επιτροπής Εκδόσεων Ιδρύματος Ευγενίδου, Ιωάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ, Γεώργιος Βούτσινος, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείαςκαι Κωνσταντίνος – Ευάγγελος Αραβώσης, ΓΓ Φυσικού  Περιβάλλοντος και Υδάτων.

Επίσης ο NatalisPetrovits, Αρχιτέκτονας, Υπεύθυνος Έργου Πύργου Πειραιά παρουσίασε την μελέτη του Πύργου Πειραιά ως βιώσιμο κτίριο και ο Χρήστος Νικολούδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος MantisBusinessInnovation παρουσίασε το Ελληνικό  Οικοσύστημα Νεοφυών Επιχειρήσεων – ElevateGreece.

Στα μέσα του νέου χρόνου προγραμματίζεται να διεξαχθεί ο διαγωνισμός των επιχειρηματικών ιδεών, όπου οι ομάδες μαθητών των ΕΠΑΛ (συμμετέχοντες) θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και στη συνέχεια θα διακριθούν οι τρεις πιο καινοτόμες ιδέες στους κλάδους: περιβάλλον, έξυπνη και βιώσιμη πόλη/λιμάνι, καινοτόμα προϊόντα και προηγμένα υλικά.

Να σημειωθεί ότι ο Διαγωνισμός Τεχνικής Εκπαίδευσης «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ» τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί ναεπισκεφθεί την ιστοσελίδα του Β.Ε.Π. www.bep.gr.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top