ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Στο τελικό στάδιο η συγχώνευση της ΑΝΕΚ από την ATTICA GROUP

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία της συγχώνευσης της ιστορικής κρητικής ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ και η απορρόφησή της από την ATTICA GROUP.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που προέρχονται από τις τράπεζες έχει συμφωνηθεί η απομείωση των δανειακών υποχρεώσεων της ΑΝΕΚ με την μεταξύ τους κατανομή των βαρών.

Όπως είναι γνωστό η ΑΝΕΚ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από τον όμιλο της ATTICA GROUP θα καταστήσει την δεύτερη ακόμη πιο ισχυρή στον νέο Ακτοπλοϊκό χάρτη και πλέον θα έχει τον έλεγχο στις περισσότερες Ακτοπλοϊκές συγκοινωνιακές γραμμές της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες τραπεζικές πηγές η τράπεζα Πειραιώς η οποία είναι ήδη μέτοχος της ΑΝΕΚ 28.12% και στην ATTICA GROUP 11,88% αναμένεται να επωφεληθεί και μετοχικά από τον νέο ενοποιημένο όμιλο, θα εξαγοράσει τα δάνεια της ALPHA BANK προς την ΑΝΕΚ και στην συνέχεια με τους υπόλοιπους πιστωτές θα αναχρηματοδοτήσει τον εναπομείναντα απομειωμένο δανεισμό μεταφέροντας τον στην μεγεθυμένη ATTICA.

Η ΑΝΕΚ βαρύνεται με δάνεια που ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια ευρώ ενώ παράλληλα χρωστάει σε προμηθευτές και τρίτους άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η ενοποίηση των δύο εταιριών αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του 2022.

Με τον τρόπο αυτό ο νέος όμιλος θα ελέγχει πλέον τα εμπορικά σήματα BLUE STAR, SUPERFAST, HELLENIC SEAWAYS, ANEK.

Ανοικτό παραμένει μετά την ενοποίηση της εταιρείας εάν θα εισέλθει στο νέο όμιλο στρατηγικός επενδυτής ή εάν διατεθούν μετοχές της MIG στο χρηματιστήριο ώστε να αυξηθεί το FREE FLOAT της ATTICA.

 

Πηγή ΠΕΝΕΝ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top