ΠΕΙΡΑΙΑΣ

EBEN: Βραβεία Επιχειρηματικής Ηθικής 2021

To EBEN στην Ελλάδα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής – ΕΒΕΝ GR, που εκπροσωπεί το Εuropean Business Ethics Network είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2005.

To EBEN στην Ευρώπη

Το EBEN είναι το πλέον ενεργό Δίκτυο Επιχειρηματικής Ηθικής σήμερα στην Ευρώπη, το οποίο αριθμεί ήδη 18 χώρες – μέλη, μεταξύ των οποίων η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και η Ισπανία.

Το ΕΒΕΝ ιδρύθηκε το 2000 και είναι ήδη αναγνωρισμένο παγκοσμίως ως εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής αντίληψης για την επιχειρηματική ηθική.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Δικτύου είναι να διαδώσει το είδος της διοίκησης που βασίζεται σε αξίες, στην ηθική της ηγεσίας, αλλά και να αυξήσει τη γνώση για την ευθύνη που έχουν οι εταιρείες προς την κοινωνία.

Μακροπρόθεσμα στοχεύει στην καλλιέργεια μίας κοινωνίας επιχειρηματιών που ασπάζονται τις αξίες της επιχειρηματικής ηθικής, οι οποίοι θα γαλουχήσουν τις επόμενες γενιές επαγγελματιών και ακαδημαϊκών.

 

Η αποστολή μας

Αποστολή μας είναι να προωθήσουμε την ηθική και την αριστεία στις επιχειρήσεις, να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δεοντολογικές προκλήσεις στην παγκόσμια αγορά και να δώσουμε τη δυνατότητα διαλόγου για τον ρόλο των επιχειρήσεων στην κοινωνία.

“Η ακεραιότητα χωρίς γνώση

είναι αδύναμη και άχρηστη,

και η γνώση χωρίς ακεραιότητα

είναι επικίνδυνη και φοβερή “

Samuel Johnson

Το ευρωπαϊκό δίκτυο επιχειρηματικής ηθικής υποστηρίζει πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκόεθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Έχουμε δημιουργήσει 18 εθνικά δίκτυα σε πολλές χώρες. Υπάρχουν ενεργές ομάδες σε περισσότερες από 40 χώρες και πάντα η δυνατότητα δημιουργίας πιο καθιερωμένων εθνικών δικτύων EBEN. Δίπλα στις πολλές δραστηριότητες των εθνικών μας δικτύων ή μεμονωμένων μελών, το χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων του EBEN συνεχώς διευρύνεται αλλά προς το παρόν οι κύριες δραστηριότητές μας είναι:

  • Ετήσιο Συνέδριο EBEN: φιλοξενούνται από μια εθνική ομάδα, όπου η διάσκεψη αυτή συγκεντρώνει ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες γύρω από ένα κεντρικό θέμα.
  • Ερευνητικό Συνέδριο EBEN: βασισμένο σε ένα κεντρικό θέμα και απευθυνόμενο κυρίως σε ακαδημαϊκούς, η διάσκεψη αυτή παρουσιάζει την πρόσφατη έρευνα ή έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιτρέπει στους επαγγελματίες ηθικούς από όλους τους τομείς να ανταλλάσσουν το επιστημονικό έργο τους.
  • Διδακτορικό εργαστήριο EBEN: απευθύνεται σε όσους διδάσκουν διδακτορικά στην επιχειρησιακή ηθική αυτή η ετήσια εκδήλωση συνήθως προηγείται της ετήσιας διάσκεψης.
  • Ομάδες Ενδιαφέροντος EBEN: Στο πλαίσιο του EBEN, διάφορες ομάδες ενδιαφέροντος επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα (π.χ. SRI, CSR σε ΜΜΕ κ.λπ.). Αυτές οι ομάδες συμφερόντων οργανώνουν κάθε είδους δραστηριότητες ανοιχτές σε όλους.

“Η επιχείρηση στηρίζει τα πάντα στην εθνική μας ζωή,

συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής μας ζωής”

Woodrow Wilson

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top