?>
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

O Δήμαρχος Πειραιά   στη συναυλία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  αφιερωμένη στο παιδί

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στη συναυλία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία ήταν αφιερωμένη στο παιδί με γενικό σύνθημα «Μέσα στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως  Πειραιώς ήταν να στηρίξει ενεργά και ουσιαστικά τα παιδιά, τις πολύτεκνες οικογένειες και την ελπιδοφόρα νεότητα που αποτελεί το μέλλον της πατρίδος μας.

Τη συναυλία άνοιξε η χορωδία των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία έψαλε τα βυζαντινά κάλαντα  και απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λέκκας, Σοφία Παπάζογλου, Θοδωρής Μέρμηγκας και Θανάσης Βούτσας  σε ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό που περιλάμβανε τους τόπους όπου έζησε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης.

Συνόδευσαν: η Ορχήστρα «ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α.» του Ιδρύματος Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με τη συνδρομή του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου Δικταίοι – Καστρινοί.

Η συναυλία είχε ενταχθεί στη γενικότερη κοινωνική δράση της τοπικής μας Εκκλησίας, μιας και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο πολύπλευρο και πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ.  Βαγγέλης Μαρινάκης,  τιμήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιά για τη στήριξη στο έργο της Εκκλησίας και την κοινωνική του δράση.

Την τιμητική διάκριση παρέλαβε η σύζυγος του Προέδρου του Ολυμπιακού, κα Αθανασία Μαρινάκη.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Μητροπολίτη Πειραιά για αυτή την όμορφη φιλανθρωπική συναυλία στην οποία δόθηκε έμφαση στο σπουδαίο έργο του Μίκη Θεοδωράκη και είχε ως στόχο τη στήριξη συνανθρώπων μας που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες. Ως Δήμαρχος νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Πειραιάς διαθέτει έναν δραστήριο Μητροπολίτη με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία, ο οποίος βοηθάει συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη με αγάπη, ευαισθησία και αξιοπρέπεια. Από την πλευρά μας ως Δήμος, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας κοινωνικές δράσεις, έτσι ώστε να είμαστε δίπλα σε κάθε Πειραιώτη που έχει ανάγκη. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο  κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για την τιμητική βράβευση από τη Μητρόπολη Πειραιά. Η κοινωνική προσφορά και δράση του κ. Μαρινάκη  είναι σημαντική, αξιοσημείωτη και διαρκής, όχι μόνο για το έργο της εκκλησίας αλλά και στον Δήμο του Πειραιά, τον οποίο στηρίζει έμπρακτα σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την υλοποίηση έργων στην πόλη μας.  Εύχομαι  χρόνια πολλά σε όλους με υγεία».

Με Επιτυχία Η “Συναυλία Αφιερωμένη Στο Παιδί” Από Την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Με την συγκινητική συμμετοχή εκατοντάδων φίλων που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την στήριξη των παιδιών , των πολύτεκνων οικογενειών και της νεότητας που αποτελεί το μέλλον της πατρίδος μας, πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου  2021 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο παιδί με γενικό σύνθημα «Μέσα στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα» .

Κατά την εκδήλωση ακολουθήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως από τον κορωνοϊό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τίμησε τον πρόεδρο  και ηγέτη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  κ. Ευάγγελο Μαρινάκη για την κοινωνική προσφορά του και την αμέριστη και συνεχή υποστήριξη που προσφέρει στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την  συγκίνησή του και την εκ βάθους καρδίας ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Μαρινάκη, «τον μεγάλο Έλληνα» όπως τον χαρακτήρισε.

Παραδίδοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ την τιμητική διάκριση στη σύζυγο του προέδρου του Ολυμπιακού, την κ. Αθανασία Μαρινάκη, ανέφερε σχετικά: «Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου και την ευχαριστία μου και στον πρόεδρο και στη σύζυγό του και στη θαυμαστή οικογένειά του. Να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων μας για αυτήν την αειφόρο στήριξη στο έργο μας και στην κοινωνική μας δράση. Συγχαρητήρια θερμά και θερμές ευχαριστίες και εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία, δύναμη και το φως του Χριστού που γεννιέται στη Βηθλεέμ να γεννηθεί στις καρδιές όλου του κόσμου».

Η κ. Αθανασία Μαρινάκη παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση ανέφερε: «Σεβασμιώτατε, θέλω να μου επιτρέψετε να σας προσφέρω κι εγώ με τη σειρά μου αυτήν την επιταγή των 10.000 ευρώ, ως μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου που καθημερινά επιτελεί  η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά.  Με την ελπίδα και την ευχή αυτά τα Χριστούγεννα  να έχουν λιγότερο πόνο, ας συστρατευτούμε όλοι για να ζωγραφίσουμε το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ανάγκες των συνανθρώπων μας».

Επιπλέον, βραβεύτηκε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός για το κοινωνικό της έργο και την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος  Καραπαπάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ,σε μία συμβολικής σημασίας ενέργεια, απένειμε τιμητική διάκριση σε δύο κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς , τους  πρωτοπρεσβυτέρους π. Δημήτριο Σπύρου και π. Νικόλαο Βουρλάκο οι οποίοι διακονούν στον τομέα της Νεότητας στην ενορία της Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας , μία ἀπό  τίς  μικρότερες  πληθυσμιακά  ενορίες της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς όπου οι ενορίτες της   είναι  κατά  κύριο  λόγο  απόγονοι προσφύγων από τόν Πόντο, τή Σμύρνη καί τήν υπόλοιπη Μικρά Ασία, πού εγκαταστάθηκαν  εκεί    μετά  τήν Μικρασιατική  Καταστροφή.

Μιας περιοχής όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες και οι εφημέριοι εκδαπανώνται καθημερινά.

Στην εκδήλωση παρέστη εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Συμμετείχε, επίσης,η  κόρη του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ συνεχάρη διότι στάθηκε στο πλευρό του μεγάλου δημιουργού και πατέρα της υπηρετώντας τον  μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του.Ο Σεβασμιώτατος με μεγάλη συγκίνηση επεσήμανε το μεγάλο κενό που άφησε πίσω του, συμπληρώνοντας όμως παράλληλα και υπογραμμίζοντας ότι το έργο του θα αποτελεί εις το διηνεκές μνημείο πολιτισμού και παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

Την συναυλία άνοιξε η χορωδία των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η οποία έψαλε τα βυζαντινά κάλαντα  και απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια .Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Μανώλης Μητσιάς , Βασίλης Λέκκας, Σοφία Παπάζογλου, Θοδωρής Μέρμηγκας και Θανάσης Βούτσας  σε ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό που περιλάμβανε τους τόπους όπου έζησε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης.

Συνόδευσαν: η Ορχήστρα «ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α.» του Ιδρύματος Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με τη συνδρομή του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου Δικταίοι – Καστρινοί.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Δώρα Αναγνωστοπούλου και ο Δημήτρης Αλφιέρης.

H συναυλία έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο τον οποίο έψαλε η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε για τη παρουσία τους:

Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργό εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων

Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, υφυπουργό Ναυτιλίας

Βουλευτές:

Ιωάννη Μελά

Νικόλαο Μανωλάκο

Νόνη Δούνια

Χριστόφορο Μπουτσικάκη

Δημήτρη Μαρκόπουλο

Θεόδωρο Δρίτσα

Γεώργιο Πατούλη, περιφερειάρχη Αττικής

Γιάννη Μώραλη, Δήμαρχο Πειραιά

Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου

Ανδρέα Δασκαλάκη, Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Β΄ Υπαρχηγό Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη

Σπυρίδωνα Λάσκο, Αστυνομικό Διευθυντή-Διευθυντή Τροχαίας Αττικής

Νικόλαο Πλατανησιώτη, πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Αγγελική Κόφφα, Πρόεδρο Εφετείου Πειραιά

Βασίλειο Τζελέπη, Πρόεδρο Πρωτοδικείου Πειραιά

Ειρήνη Μαραγκάκη, Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά

Τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Alter Ego Φωτεινή Υψηλάντη

Κωνσταντίνο Καραπαπά, Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιωάννη Βρέντζο, Γενικό διευθυντή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τους αντιδημάρχους:

Δημήτριο Καρύδη

Γρηγόριο Καψοκόλη

Ανδριάνα Ζαρακέλη

Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωάννη Βουράκη

Τον Γενικό διευθυντή του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Παναγιώτη Τζένο.

 

Το ιστολόγιο Piraeus365.gr διέκρινε στο εκλεκτό κοινό τον Πρόεδρο Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς κ.Δημήτρη Μαθιό μετά της αξιότιμης συζύγου του.

 

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος Δασκαλάκης. το ζεύγος Αλέξιας και Βασίλη Σαβράμη

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top