ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΒΕΠ: Χειμερινές εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

e-Newsletter ΕΒΕΠ: «Χειμερινές εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Χειμερινές εκπτώσεις φέρνουν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ύψους 395 εκατ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Αναφορικά με τις επιδοτήσεις σε νοικοκυριά, ύψους 211 εκατ. ευρώ, καθώς και σε επιχειρήσεις ύψους 184 εκατ. ευρώ για τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης σχολίασε:

«Οι δυό προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, την ενεργειακή και την υγειονομική κρίση δημιουργούν σημαντικό κομμάτι απωλειών στο προϋπολογισμό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, που έχουν ανάγκη στήριξης όσο διαρκούν και μέχρι την αποκλιμάκωση τους. Το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και αυξάνει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, ενισχύοντας την ακρίβεια. Τα μέτρα με επιδοτήσεις και εκπτώσεις επί μήνες στα νοικοκυριά και τώρα με την επέκταση στις επιχειρήσεις, ανάλογα με την κατανάλωση, επιβεβαιώνουν την μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση για την αναχαίτιση των ενεργειακών αυξήσεων κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα. Σημαντικό είναι το πρόγραμμα χρηματοδότησης για την απόσυρση και αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με καινούργιες, ώστε να μειωθεί το κόστος ρεύματος και ταυτόχρονα να προστατευτεί το περιβάλλον με νέας τεχνολογίας ηλεκτρικές οικοσκευές. Το ζητούμενο από το ΕΒΕΠ είναι να ανοίξει η περίμετρος των μέτρων στήριξης, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να συμπεριληφθούν όσο περισσότερες γίνεται. Εν κατακλείδι, οι νέες παρεμβάσεις της Πολιτείας κατά της ακρίβειας για τον Ιανουάριο και αφορούν στην στήριξη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλήττονται από τις υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, δείχνουν γρήγορα εθνικά αντανακλαστικά, σε αντίθεση με την αδράνεια σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι χειμερινές εκπτώσεις στην αγορά φέρνουν φέτος, καλοδεχούμενες ενεργειακές εκπτώσεις και στους λογαριασμούς μας.»

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top