ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευάγγελος Κορκίδης:Ανασκόπηση του 2021

Από τον Ευάγγελο Κορκίδη

Σε λίγες ώρες ολοκληρώνεται το έτος 2021 κι όλοι περιμένουμε, η αλήθεια είναι μουδιασμένα και πάλι, το νέο.

Μέσα σε λογικούς αλλά και υπερβολικούς περιορισμούς για να προστατέψουμε την υγεία μας και την ανθρώπινη ζωή, ελπίζουμε να έρθει η ώρα της επιστροφής στην κανονικότητα που ειδικά εμείς οι Έλληνες έχουμε λησμονήσει τα τελευταία 10 χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Κάνοντας μία μικρή ανασκόπηση, ζήσαμε και την χρονιά που φεύγει δύσκολες στιγμές.

Τουρκία, πυρκαγιές, ενεργειακή κρίση και το κυριότερο την απώλεια συνανθρώπων μας από την φονική πανδημία. Αντέξαμε θαρρώ και σταθήκαμε όρθιοι παρά τον πόνο και τον φόβο εξαιτίας της. Αισθάνομαι πως το χαμόγελο και η πίστη δεν έπαψαν να μας συντροφεύουν και να μας δίνουν δύναμη. Ελπίζω πως είμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, πιθανόν να μετατραπεί σε ενδημία και η ζωή μας να προχωρήσει φυσιολογικά τουλάχιστον στην βιολογική της έκφανση.

Οι οικονομικές…παρενέργειες του κορωνοϊού είναι και θα παραμείνουν ισχυρές και το 2022. Εκεί χρειάζονται δύσκολες και συνάμα τολμηρές δημοσιονομικές αποφάσεις στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μηχανισμούς στήριξης που έχει δημιουργήσει, τόσο σε μακροοικονομικό όσο και σε μικροοικονομικό επίπεδο.

Όπως και να έχει, ας κρατήσουμε την αισιοδοξία μας κάνοντας βεβαίως την αυτοκριτική μας, ας γίνουνε σοφότεροι από την εμπειρία του χρόνου που φεύγει και ακολουθώντας την επιστήμη!!!

Ας λειτουργεί η κρατική μηχανή προς όφελος του συνόλου των πολιτών και των επιχειρήσεων για να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας κι ας παραμείνουμε ενωμένοι για να επανέλθει η κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν!

Εύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονιά 2022 φορές!

 

Ο κ. Κορκίδης είναι  Α΄ Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και Αντιπρόεδρος  Συνδέσμου Εμπορικών  Αντιπροσώπων Πειραιά, Διευθύνων Σύμβουλος της Korkidis Bros Group of companies.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top