ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς-Piraeus Marine Club

 Εκεί που η υπεροχή συναντά την ιστορία

Προφίλ

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς ιδρύθηκε το 1968 από μια παρέα εφοπλιστών. Σήμερα, 50 χρόνια αργότερα, η Λέσχη έχει γύρω στα 700 μέλη, και το συμβολικό της σήμα , ο γλάρος πλαισιωμένος από την υδρόγειο, κοσμεί τα γραφεία των Ναυτιλιακών παραγόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ως επιβεβαίωση των συμμετοχής τους ως μέλη. Εφοπλιστές, Τραπεζίτες, Δικηγόροι, Ασφαλιστές, Ναυλομεσίτες και πολλοί άλλοι από όλο τον κόσμο συναντώνται για μια φιλική κουβέντα, δημιουργικούς διάλογους, επαγγελματική ενημέρωση, και επισφραγίζουν με ένα γεύμα ή ένα ποτό τις επικερδείς επαγγελματικές συμφωνίες τους. Με μία συναρπαστική θέα στο λιμάνι του Πειραιά, η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς είναι ένας ιδανικός χώρος για τα συχνά σεμινάρια, γεύματα και δεξιώσεις που πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Το μενού των γευμάτων μπορεί να γίνει είτε κατά παραγγελία, είτε να επιλεγεί από μια σειρά συγκεκριμένων επιλογών Buffet Menus που παρέχει η Λέσχη.

Η Λέσχη είναι ανοικτή όλες τις εργάσιμες ημέρες από 10.00 έως 18.00.

 

Ιστορία

Η σύλληψη της ιδέας για την ίδρυση της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς έγινε στο μπαρ του ξενοδοχείου Χίλτον μετά από την υπογραφή μιας αγοραπωλησίας ενός δεξαμενόπλοιου του Νιάρχου.

Η ακριβής ημέρα έχει ξεχασθεί αλλά θα πρέπει να ήταν ένα απόγευμα του Μαΐου του 1966.

Ο Κώστας Ξένος (εκπροσωπώντας τον πωλητή), ο Μακάριος Σκούφαλος και ο Νίκος Ιωαννίδης (οι αγοραστές), ο Νίκος Κοτζιάς (ο μεσίτης) και ο Albert White (διευθυντής του AΒS) δεσμεύτηκαν υπογράφοντας στο πίσω μέρος ενός καταλόγου του Μπαρ.

Το Σεπτέμβριο του 1967 εγκρίνεται το καταστατικό της Λέσχης και ένα χρόνο αργότερα, μετά από σκληρή δουλειά μιας ομάδας μελών και με τη συνδρομή της Citibank και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στις 29 Ιανουαρίου του 1968 ξεκίνησε η λειτουργία της Ναυτιλιακή Λέσχης.

Στην συνέχεια με τη βοήθεια Τραπεζιτών, Διακοσμητών και Επιπλοποιών, και ειδικών για την οργάνωση εστιατορίων, στις 26 Φεβρουαρίου του 1969 ανοίγει επίσημα το εντευκτήριο της Λέσχης με μια μεγάλη δεξίωση στους δυο τελευταίους ορόφους του Μεγάρου της Ακτής Μιαούλη 51.

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, το 1992, και με την συνεισφορά των μελών της, έγινε ανακαίνιση των χωρών υποδοχής, του σαλονιού και του μπαρ, και το εστιατόριο μεγάλωσε με την προσθήκη του ενάτου ορόφου, με πανοραμική θέα σε όλο το λιμάνι.

Σήμερα η Ναυτιλιακή Λέσχη παρέχει στην Ναυτιλιακή Κοινότητα καθημερινά στιγμές ηρεμίας και επαγγελματικής δραστηριότητας.

Δείτε περισσότερα για την Λέσχη:

 

https://www.facebook.com/piraeusmarineclub

Αρχική

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 9 Μέλη τα οποία διοικούν την Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς.

 

Πρόεδρος

Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος – APOLLONIA LINES S.A.

Ο Γιώργος Αλεξανδράτος, είναι γιος του αείμνηστου Σπύρου Αλεξανδράτου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Ο Γιώργος Αλεξανδράτος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από την Κεφαλλονιά. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Σχολή Μωραΐτη και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ και το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.

Διευθύνει την ναυτιλιακή εταιρεία Apollonia Lines SA, η οποία ιδρύθηκε το 1974.

Είναι Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.

Συμμετείχε ως ομιλητής σε πολλές ναυτιλιακές εκδηλώσεις –συνέδρια, έχει ασχοληθεί με θέματα όπως είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας μέσα από τον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης, αλλά και  την ανάπτυξη της ναυτιλιακής συστάδας στην Ελλάδα.

 

 

Η ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς πραγματοποιήθηκε  στις 30 Ιουνίου 2022,όπου έλαβαν χώρα οι εκλογές.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε Σώμα και με μυστική ψηφοφορία επέλεξε το Προεδρείο της Λέσχης. Ο νέος Πρόεδρος θα είναι  ο Γιώργος Αλεξανδράτος,διαδέχεται την Ειρήνη Νταϊφά που  κυβέρνησε το τιμόνι της Λέσχης με μια αξιόλογη πορεία  για δυο συνεχείς θητείες, και πρόσφερε τα μέγιστα στη Λέσχη. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

 

 

Πρόεδρος                                :           ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σπ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ

Αντιπρόεδρος                         :           ΠΑΡΙΣ Κ. ΞΑΝΑΛΑΤΟΣ

Γεν. Γραμματέας                    :           ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ταμίας                                     :           ΜΑΡΙΑ Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ

Σύμβουλοι                               :           ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Σ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

:             ΓΕΩΡΓΙΟΣ  K. ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ

:             ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΞΥΛΑΣ

:            ΗΛΙΑΣ Π. ΤΣΑΚΙΡΗΣ

:             ΙΩΑΝΝΗΣ  Α.ΦΛΟΥΤΑΚΟΣ

 

 

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ακτή Μιαούλη 51,  Πειραιάς 185 36
Τηλ:210 42 93 606/8
Φαξ:210 42 93 366

Διευθυντής

Ευριπίδης Σαλαπασίδης
esalapasidis@marine-club.gr

Πληροφορίες για εκδηλώσεις/σεμινάρια

esalapasidis@marine-club.gr

Γραμματεία

Vasso Sella
vasso.sella@marine-club.gr

Ρεσεψιόν/Κρατήσεις

Μαρίνα Καραθανάση
marina.karathanasi@marine-club.gr

Λογιστήριο

Αντωνία Κιούπη (Moore – Stephens)

accounts@marine-club.gr

 

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ-Ενώσεις -Φορείς - Piraeus365

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top