?>
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόεδρος ΒΕΠ: Ικανοποιημένος για την ευνοϊκή ρύθμιση χρεών προς τον ΕΦΚΑ έως και 72 δόσεις όπως και στην ΑΑΔΕ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος Β.Ε.Π. για την ευνοϊκή

 ρύθμιση χρεών προς τον ΕΦΚΑ έως και 72 δόσεις όπως και στην ΑΑΔΕ

 

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, σχολιάζοντας την απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Π. Τσακλόγλου, για την ενοποίηση των διευρυμένων εντασσομένων ΚΑΔ, που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών, που προβλέπει την τμηματική καταβολή έως 72 μηνιαίων δόσεων, τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του, υπογραμμίζοντας ότι το Β.Ε.Π. ζήτησε την επέκταση της υπουργικής απόφασης με επιστολή του προς του Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, εκφράζοντας τα αιτήματα επιχειρήσεων μελών του.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όλες οι οφειλές που συσσωρεύτηκαν από τον Φεβρουάριο 2020 μέχρι και τον Ιούνιο 2021, εξαιτίας της λήψης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η ενοποίηση δε των ΚΑΔ παρέχει τη δυνατότητα της ρύθμισης συνολικά των οφειλών των υπόχρεων προς τη φορολογική διοίκηση και τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υφυπουργού η ΑΑΔΕ θα αποστείλει στον ΕΦΚΑ ηλεκτρονικό αρχείο με τους ΑΦΜ όλων των επιχειρήσεων, αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών, που επλήγησαν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και έχουν κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας, όπως ορίζεται από την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, που εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση της από 11/03/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top