?>
ΑΤΤΙΚΗ

Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α: Όλη η αλήθεια για την ακρίβεια στις λαϊκές αγορές

Αρθο του Δημήτρη Μουλιάτου  που είναι Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α(Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτών Λαϊκών Αγορών.Πρόεδρος Β.Λ.Α

“Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε συνεχώς στα ΜΜΕ ρεπορτάζ για την ακρίβεια στις αγορές μας.

Πράγματι, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα στα οποία σημειώνονται αυξήσεις, εξαιτίας της πολύ μεγάλων ανατιμήσεων που καταγράφονται στο κόστος παραγωγής τους(ρεύμα, καύσιμα) και των χιονοπτώσεων που έπληξαν την χώρα μας και συνοδεύτηκαν από παγετούς.

Οι αυξήσεις όμως αυτές, σε ορισμένα επαναλαμβάνουμε προϊόντα, δεν μπορούν να παίρνουν διαστάσεις τρομοκράτησης των καταναλωτών παρουσιάζοντας μια εικόνα ανεξέλεγκτων και κατακόρυφων αυξήσεων.

Οι πωλητές των αγορών, έχοντας πάντα έντονο το συναίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της στήριξης των πολιτών, όχι μόνο τώρα αλλά και σε όλη την διάρκεια της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, μειώνουν δραματικά τα περιθώρια κέρδους τους, αναζητούν τις καλύτερες τιμές αγοράς και διαπραγματεύονται σκληρά με τους εμπόρους με έναν και μοναδικό στόχο.

Να προσφέρουν, όπως δεκαετίες τώρα, τα ποιοτικότερα προϊόντα στις φθηνότερες τιμές.

Ας μας υποδείξουν όσοι αναφέρονται στην ακρίβεια των αγορών μας, που μπορεί ο καταναλωτής να βρει φθηνότερες, από τις λαϊκές αγορές, τιμές.

Ας μας υποδείξουν που μπορεί να βρει ο καταναλωτής μεγαλύτερη ποικιλία εξαιρετικών προϊόντων, που προς το πέρας των αγορών, πωλούνται ακόμα και στη μισή τιμή, πράγμα το οποίο αποσιωπάται και δεν προβάλλετε.

Τέλος ας μας υποδείξουν σε ποιον άλλο κλάδο της αγοράς, όχι μόνον των τροφίμων, αλλά του εμπόριο εν γένει, λειτουργεί σε αυτά τα επίπεδα ο υγιής ανταγωνισμός κρατώντας σταθερά χαμηλές τιμές προς όφελος πάντοτε των καταναλωτών που για σχεδόν 100 χρόνια τώρα τις εμπιστεύονται.

Η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) δηλώνει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι οι λαϊκές αγορές εξακολουθούν να παραμένουν το καταφύγιο των καταναλωτών σε περιόδους κρίσεων και ανατιμήσεων.

Παραμένουν ο χώρος στον οποίο οι πολίτες μπορούν να βρουν τα καταναλωτικά είδη που τους ενδιαφέρουν χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν υπέρογκα ποσά.

Οι λαϊκές αγορές αποτελούν τον καταλυτικό μηχανισμό ανάσχεσης υπερβολικών αυξήσεων και αισχροκέρδειας που είναι σίγουρο ότι θα παρατηρούνταν, αν δεν λειτουργούσαν οι αγορές αυτές.

Καλούμε λοιπόν τους φίλους μας καταναλωτές να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τους πωλητές μας, που πάντα ήταν και πάντα θα είναι δίπλα τους, στηρίζοντας το εισόδημα και το βιοτικό τους επίπεδο.

Άλλωστε οι λαϊκές αγορές είναι πρώτα λαϊκές και μετά αγορές!”

αναρτημένο στη σελίδα σε μέσο κοιν δικτύωσης: https://www.facebook.com/dimitris.mouliatos.1

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top