ΑΤΤΙΚΗ

Ίδρυμα Ευγενίδου: UTech Lab: Ξεκινάμε τη χρονιά με εντυπωσιακά online εργαστήρια!

Σχεδιάζοντας με διανυσματικά γραφικά | Ηλικίες 12-18
Σε αυτό το online εργαστήριο θα μάθεις να χρησιμοποιείς τα σύμβολα, τις εικόνες και τις λέξεις για την οπτική αναπαράσταση μιας ιδέας. Με την επεξεργασία και σύνθεση απλών σχημάτων θα δημιουργήσειςπερίπλοκες και εντυπωσιακές εικόνες. Βασικό εργαλείο για τον γραφικό σχεδιασμό; Τα διανυσματικά γραφικά.
Κι αν όλα αυτά σου φαίνονται δύσκολα, ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη. Πάρε μέρος στο εργαστήριό μας, μεταμορφώσου σε γραφίστα και δημιούργησε το ψηφιακό εικονίδιο μιας εφαρμογής (app icon)!

Ημέρα Διεξαγωγής: Παρασκευή 28/1 16:00

Εφαρμογές τρισδιάστατης εκτυπώσης στο διάστημα | Ηλικίες 12-18

Έλα σε αυτό το εργαστήριο για να ενημερωθείς για τις εφαρμογές του 3D printing στο Διάστημα και να ανακαλύψεις μελλοντικές χρήσεις ενός 3D printer στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Φυσικά θα δημιουργήσεις και τα δικά σου τρισδιάστατα μοντέλα και θα μάθεις πώς να τα επεξεργάζεσαι προκειμένου να εκτυπωθούν σε 3D printer!

Ημέρα Διεξαγωγής: Τετάρτη 19/1 16:00

 

Δημιουργία ιστοσελίδων με HTML, CSS και JavaScript | Ηλικία: 14-18

Μάθε να δημιουργείς μία λειτουργική ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες. Αρχικά, θα αναπτύξουμε την HTML σελίδα μας, ορίζοντας τα απαραίτητα HTML tags, elements και attributes και θα την μορφοποιήσουμε, χρησιμοποιώντας CSS. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθούμε στο να συντάξουμε τον απαραίτητο κώδικα σε JavaScript… είσαι έτοιμος/η;

Ημέρα Διεξαγωγής: Σάββατο 29/1 12:30

 

Σχεδιασμός ιστοσελίδας ειδήσεων |
Ηλικίες: 12-15

Σε αυτό το εργαστήριο θα δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα ειδησεογραφικού ρεπορτάζ, χρησιμοποιώντας εντολές της γλώσσας JavaScript, μίας εκ των βασικών γλωσσών web programming. Θα γράψουμε τον απαραίτητο κώδικα, ενώ στη συνέχεια θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε επαναλήψεις (loops) και συνθήκες (conditionals). Τέλος, θα προσθέσουμε γραφικά.

Ημέρες Διεξαγωγής: Τετ. 26/1 16:00, Παρ. 11/2 16:00

 

 

Visual Computing και αστικός σχεδιασμός | Ηλικίες: 12-15

Τι γνωρίζεις για την έννοια της βιώσιμης πόλης και τις αρχές του αστικού σχεδιασμού; Έλα να ακολουθήσουμε ένα βιώσιμο σενάριο και με βάση αυτό να σχεδιάσουμε ένα μικρό πάρκο πεζοδρομίου (Parklet). Θα μυηθούμε την βιωσιμότητα της πόλης και θα αποκτήσουμε εργαλεία προκειμένου να αλλάξουν την εικόνα που έχουμε για την πόλη.

Ημέρα Διεξαγωγής: Παρασκευή 4/2 16:00

 

Συνεχίζονται…

2D Animation στις 14/1, Text Adventure στις 21/1, νέα Σειρά Εργαστηρίων Python 1: Εισαγωγή στην Python στις 22/1.

 

Όλα τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν και είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο 210 9469641 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 16:30

 

Λεωφ. Συγγρού 387
17564, Π. Φάληρο
Τηλ: (+30) 210 9469600
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top