ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Γιάννης Πατηνιώτης : Η ελπίδα για επιτυχία αφορά μια υποκειμενική αντίληψη

Από τον Dr Γιάννη Πατηνιώτη

“Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, νομίζω ότι χρειάζεται σε όλους μας να σκεφτούμε πέρα από τα όποια προβλήματα και κάτι θετικό, όπως την Ελπίδα για Επιτυχία. Αυτό στο οποίο αναφερόμαστε δεν έχει καμία σχέση με την Ελπίδα που όλοι μας βιώνουμε σήμερα, ως ονομασία ενός συστήματος ακραίων καιρικών συνθηκών.
Η ελπίδα για επιτυχία αφορά μια υποκειμενική αντίληψη, που είναι κι ένας από τους λόγους που υπάρχει και μέχρι την τελευταία μας πνοή.
Η ελπίδα για επιτυχία στηρίζεται στην ύπαρξη μιας μεγάλης ή μικρής δύναμης, ικανής ή μη, να αντιμετωπίσει τα εμπόδια προς την επίτευξη του στόχου μας. Τα στοιχεία αυτής της δύναμης διαμορφώνονται ανάλογα με τα βιώματά μας, ήτοι την μνήμη μας και τα βαθιά ή ρηχά αποτυπώματα που μας άφησαν οι εμπειρίες μας.
Εξαίρεση στην προοπτική επίτευξης μιας ικανής επιτυχίας με διάρκεια, αποτελούν τα άτομα που δεν τους νοιάζει η διαδρομή, αλλά μόνο το αποτέλεσμα. Είναι τα άτομα που περιμένουν είτε από τους άλλους να τους βρουν την εναλλακτική διαδρομή, είτε οι άλλοι να τους άρουν τα εμπόδια που υπάρχουν στον δρόμο τους, για να προχωρήσουν ξεκούραστοι προς τον στόχο τους.
Πηγή της ιδέας του γραφήματος: Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας.”

Ο Dr.Γιάννης Πατηνιώτης είναι:

Οικονομικός Διευθυντής σε ναυτιλιακή εταιρεία με πολυετή εμπειρία στη Ναυτιλία. Με σπουδές στα Οικονομικά και τη Στρατηγική Διοίκηση, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την μελέτη της αξίας του ανθρώπινου παράγοντα και της προσωπικότητας του εργαζόμενου, ως στοιχείο που δημιουργεί μια θετικά ισχυρή συσχέτιση, κόστους αποτελέσματος.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top