ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Διεθνής Ναυτική Ένωση

International Maritime Union in Greece

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση είναι  επαγγελματικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε δε το έτος 1922 καταγράφοντας έως σήμερα μία δυναμική πορεία με συνεχή και γόνιμη παρουσία στο Ναυτιλιακό στίβο. Η ίδρυσή της υπαγορεύθηκε από την ανάγκη συμβολής της στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετώπιζε  τότε ο Πειραιάς.

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση εκπροσωπεί σήμερα το σύνολο σχεδόν των Ναυτιλιακών πρακτορείων που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά λιμάνια κυρίως σαν αντιπρόσωποι των διεθνών τακτικών γραμμών(Container Shipping Lines). Άλλες δραστηριότητες των μελών της είναι τόσο η εκπροσώπηση διεθνών εταιριών κρουαζιέρας(Cruise) όσο και διεθνών εταιριών μεταφοράς αυτοκινήτων δια θαλάσσης(Car Carriers).

Τα Μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης παρέχουν υπηρεσίες ναυτικών πρακτορεύσεων και συνδυασμένων μεταφορών και διευκολύνουν την πρόσβαση του πάσης φύσεως εισαγωγικού – εξαγωγικού και διαμετακομιστικού εμπορίου.σε πρωτογενείς υπηρεσίες μεταφορών.

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση είναι τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ναυλομεσιτών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων – FONASBA και έχει την ευθύνη στην Ελλάδα για τις διαδικασίες:

1- Της εταιρικής πιστοποίησης FONASBA Quality Standard των Εταιρειών – Μελών Δ.Ν.Ε.
2- Του εκπαιδευτικού προγράμματος FONASBA Agent Diploma των Στελεχών των Εταιρειών – Μελών της Ενώσεώς μας.

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γεν. Γραμματέα κλπ. που εκλέγεται ανά τριετία, οργανώνει δε ομάδες εξειδίκευσης από Μέλη που κατέχουν  εξειδικευμένες γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία προς επίλυση των εκάστοτε παρουσιαζόμενων προβλημάτων κατά τομείς εργασίας.

Η  σύνθεση  του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ναυτικής  Ενώσεως  κατόπιν των αρχαιρεσιών της 14ης Απριλίου 2021

Tο νέο Δ.Σ.  θα είναι :  Πρόεδρος Αντώνιος Βενιέρης, Αντιπρόεδρος Άγγελος Καρακώστας, Γενικός Γραμματέας Σταμάτης Κόβερης, Ταμίας Κωνσταντίνος Κρητικός και τακτικά μέλη οι κ.κ. Σπύρος Ντελία, Κωνσταντίνος Μούσκος και Ηλίας Τσουκαλάς. Αναπληρωματικά μέλη του Δ.Δ. είναι οι κ.κ. Φίλλιπος Κωστόπουλος, Σωφρόνης Κωνσταντινίδης και Ελίνα Κασσωτάκη.

Η Διεύθυνσή μας:

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 99, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18535

Τηλέφωνο:  210 4220252

Φαξ: 210 4178797

E-mail: dne@otenet.gr

Ιστότοπος:http://www.dne.com.gr

 

 

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ-Ενώσεις -Φορείς - Piraeus365

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top