ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Λέσχη Αρχιμηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

“ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν”

Η Λέσχη Αρχιμηχανικών ιδρύθηκε το έτος 1979 με την 304/79 απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά.
Η ιδέα της ίδρυσης της Λέσχης γεννήθηκε κυρίως από την ανάγκη κατοχύρωσης του θεσμού του Αρχιμηχανικού, σε μια περίοδο που ο κλάδος αντιμετώπιζε ουσιώδη προβλήματα απασχόλησης, τεχνικά, ασφαλιστικά κλπ., ώστε με κοινές προσπάθειες να επιδιωχθεί η επίλυση τους.

Αμέσως μετά τη συγκρότηση της, η ιδρυτική ομάδα άρχισε να εργάζεται δραστήρια για τη πραγματοποίηση των επιδιώξεων. Έτσι ορίστηκε μία προσωρινή διοίκηση που φρόντισε για τη σύνταξη του Καταστατικού και αποφάσισε να γίνουν εκλογές σε τακτό χρονικό διάστημα για την ανάδειξη αιρετής διοίκησης.
Η Λέσχη αρχικά συνεδρίαζε στις αίθουσες των ξενοδοχείων ΠΛΑΖΑ και ΣΑΒΟΥ. Μετά όμως από κάποιο χρονικό διάστημα η στέγαση έγινε μόνιμη σε κάποιο διαμέρισμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 59 στο Πειραιά.
Εκεί, στη μόνιμη στέγη η προσωρινή διοίκηση συνεδρίαζε κάθε Τρίτη απόγευμα και έπαιρνε αποφάσεις ή πρότεινε λύσεις για διάφορα θέματα οργανωτικά και διάδοσης της ύπαρξης της Λέσχης, με βάσει το περιεχόμενο του καταστατικού και στην αναφορά, ειδικότερα, στους σκοπούς της Λέσχης.
Oι σκοποί ίδρυσης και λειτουργίας της Λέσχης ήταν αποτέλεσμα πολλών και ωρίμων σκέψεων κατά τη διάρκεια της σύνταξης του Καταστατικού και οι οποίοι αναφέρονται παρακάτω:
α. Η συνένωση Των Αρχιμηχανικών που βρίσκονται στην Ελλάδα ή και στη αλλοδαπή και η παροχή δυνατότητας συνάντησης των μελών στο χώρο της Λέσχης για συζητήσεις με θέματα που να έχουν σχέση με το κλάδο.
β. Η ίδρυση της Λέσχης έχει σαν σκοπό την ηθική και πνευματική βελτίωση των μελών, την ανταλλαγή απόψεων και τεχνικών πληροφοριών μεταξύ των μελών. Η Λέσχη θα λειτουργεί απρόσκοπτα για τη πρόοδο, την ηθική και πνευματική εξύψωση των μελών.
γ . Η παρακολούθηση των γενικών θεμάτων στο χώρο της Εμπορικής Ναυτιλίας και η παροχή υπηρεσιών και συνεργασίας σε κάθε κατεύθυνση για θέματα παιδείας, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και νομοθεσίας, σχετικά με τον κλάδο και γενικότερα.
δ. Η συνεργασία με παρόμοια σωματεία, Λέσχες, Ινστιτούτα κλπ. πού έχουν νόμιμα ιδρυθεί και λειτουργούν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με σκοπό τη παρακολούθηση, μελέτη, εξέλιξη και διάδοση διαφόρων εντύπων. Με διαλέξεις, σεμινάρια, εορτές εκδρομές και γενικά εκδηλώσεις που στοχεύουν στη παραπέρα ανάπτυξη και προβολή της Λέσχης. στ .Η βράβευση των μελών και των τέκνων τους που έχουν ιδιαίτερη επίδοση στα γράμματα και τις τέχνες, με τη καθιέρωση χρηματικών βραβείων και υποτροφιών.
ζ. Η ενίσχυση γενικά και η συμπαράσταση με οποιοδήποτε τρόπο στα αναξιοπαθούντα μέλη και στις οικογένειες τους, εάν χρειαστεί. η . Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών της Λέσχης με κάθε νόμιμο μέσον.
θ. Σαν το υψηλότερο αγαθό των μελών της Λέσχης, θεωρείται η ελευθερία της σκέψης και της συνείδησης.
ι. Η Λέσχη δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε θρησκευτικό ή πολιτικό και αποκλείει κάθε συζήτηση στη Λέσχη με θέματα θρησκευτικά ή πολιτικά γενικά. κ. Η αφοσίωση στα ιδανικά του κλάδου, ο σεβασμός προς τους κοινωνικούς και δημοκρατικούς θεσμούς, η αγάπη προς τη πατρίδα και τα ιδανικά της και η φύλαξη και τήρηση των καθηκόντων του πολίτη πρέπει να είναι ιερά για τα μέλη της Λέσχης.

Οι πρώτες εκλογές της Λέσχης για την εκλογή αιρετής Διοίκησης έγιναν στις 5 Ιανουαρίου 1980 με εφορευτική από τους Γ. Καλατζή σαν πρόεδρο, τον Αργ. Μπούτση σαν γραμματέα και τον Π. Τσάκωνα σαν μέλος.

Αγαπητοί κύριοι,

Σας γνωρίζουμε ότι το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμηχανικών Ε.Ν., που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 26 Νοεμβριου 2019 και 03 Δεκεμβριου και 10 Δεκεμβριου 2019 και συστήθηκε εκ νέου σε σώμα στις 17 Δεκεμβριου 2019, έχει την ακόλουθη σύσταση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΡΑΦΕΛΕΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ         ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΠΡΙΦΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Β’         ΦΥΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

ΤΑΜΙΑΣ                          ΚΑΠΟΥΡΕΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ Β΄                    ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ   ΠΑΝΟΥΣΙΑΔΗΣ  ΙΑΚΩΒΟΣ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΠΟΥΡΕΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΕΣΧΙΑΡΧΗΣ                ΚΑΤΑΚΑΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ  

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΠΑΝΟΥΣΙΑΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

 

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΙΟΣ

ΕΞΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΚΙΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 Marine Superintendent Engineers Club

“Marine Superintendent Engineers Club” Is a non profit Club founded and established in Piraeus since 1979. In the Club are over 500 members of high class Shipping Engineers (Chief Engineers) graduated by the National and Individual Marine Academies and academically qualified Marine Engineers from high Technical Colleges and Universities, offering services as Superintendent Engineers to the shipping Industry around the world

http://www.superengclub.gr/

Μαυροκορδάτου 11-13, 18538 Piraeus, Greece

21 0429 1364

supereng@otenet.gr

Ωρες λειτουργίας

5:30 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός

Δείτε περισσότερα: https://www.superengclub.gr/index.php/about-us/history

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top