ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Γιάννης Αγγελόπουλος: Πάντα μάχιμος

Ο νομικός, πολιτικός και αυτοδιοικητικός κόσμος του ευρύτερου Πειραιά αναγνωρίζει το έργο και την πορεία του Γιάννη Αγγελόπουλου.

Ο ίδιος, μετά από χρόνια προσφοράς στη δικηγορία και στο Δήμο Πειραιά ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί, δηλώνοντας ωστόσο, προς πάσα κατεύθυνση, ότι παραμένει δυνατός και μάχιμος.

Η προσφορά του και οι ικανότητές του άλλωστε, είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης και χαίρει της αποδοχής όλων!

Αξιοσημείωτη βεβαίως,  η θητεία του, πλέον των 11 ετών, στο γραφείο δημάρχων της πόλης μας αλλά και το έργο του επί 14 συναπτά έτη στη νομική υπηρεσία του Δήμου Πειραιά. Στις 27/1/22 μάλιστα ανακηρύχθηκε ως Επίτιμος Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Ο Γιάννης Αγγελόπουλος, όπως τον γνωρίζουμε και εμείς στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ είναι ένας έμπειρος δικηγόρος και ένας αξιόλογος άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια. Διαβασμένος, με επιχειρήματα στο λόγο του, μετρημένος και ουσιαστικός σε κάθε του προσέγγιση, είτε έχει να κάνει με νομικά, είτε με αυτοδιοικητικά ζητήματα.

Ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων και αναλυτών, που μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο Τάσο Κάρλε αποτελούν ένα δυνατό δίδυμο, ικανό να ερμηνεύσει και λύσει ακόμη και την πιο δύσκολη αυτοδιοικητική «εξίσωση».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι επί δημαρχίας Μιχαλολιάκου, με συνεισφορά του Γιάννη Αγγελόπουλου ως νομικού συμβούλου, προτάσεις του Δήμου Πειραιά συμπεριλήφθηκαν σε νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Εμείς, στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, πολλές φορές προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε νόμους, διατάξεις και εγκυκλίους του ΥΠΕΣ απευθυνόμαστε στον Γιάννη Αγγελόπουλο, γνωρίζοντας ότι δεν γνωρίζει απλώς όσα λέει ο νομοθέτης, αλλά έχει τις ικανότητες και την εμπειρία να διαβάζει «πίσω» από το νόμο.

Προς το παρόν, δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο για τον Γιάννη Αγγελόπουλο καθώς ξέρουμε ότι και ο ίδιος στη ζωή του επιλέγει να είναι λακωνικός.

Ωστόσο, κρίνουμε σημαντικό να παραθέσουμε κάποια στοιχεία από το βιογραφικό του προς απόδειξη των όσων γράφουμε για εκείνον.

Να του ευχηθούμε καλή συνταξιοδότηση, υγεία και δημιουργικότητα. Γνωρίζουμε άλλωστε, ότι ο ίδιος έχει το πλάνο του για την «επόμενη ημέρα», παραμένει δραστήριος, μάχιμος και αναμένει στο ακουστικό του την επόμενη «πρόκληση».

Η πορεία του Γιάννη Αγγελόπουλου:

Από το 1979, που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική Θεσσαλονίκης και μπήκε στη δικηγορία ως ασκούμενος (ειδικευθείς στο Ναυτικό Δίκαιο) και για 43 συνεχόμενα έτη υπήρξε μάχιμος -πέραν της παραπάνω ειδικότητάς του- και σε θέματα διοικητικού και εμπορικού δικαίου. Από το 2011 μέχρι σήμερα ήταν νομίμως αποσπασμένος στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πειραιά, ως νομικός σύμβουλος στο γραφείο δημάρχου διατηρώντας παράλληλα το ανεξάρτητο δικηγορικό του γραφείο. Συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων, διαλέξεων και συνεδρίων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, γύρω από θέματα αυτοδιοίκησης και λειτουργίας πόλεων και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις. Αξιοσημείωτη η θητεία του ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» (1991-1992) για την οποία βραβεύτηκε αργότερα, αλλά και η θέση του ως Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του προσωπικού του ΗΣΑΠ (2007). Διετέλεσε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών στον Δήμο Πειραιά (1986-1990) αλλά και αναπληρωτής δημάρχου το 1989.  Επανεξελέγη την περίοδο 2011-2014 λαμβάνοντας αρμοδιότητες εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου. Το 2007 αποτέλεσε «δεξί χέρι» του Γ.Γ. του Δήμου Πειραιά κ. Γιώργου Οικονομόπουλου και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και ουσιαστικός επί δημαρχιών Φασούλα, Μιχαλολιάκου και Μώραλη.

Η ανακοίνωση της συνταξιοδότησής του, έλαβε τις ευχές πολλών δημοτικών συμβούλων κατά την προ-τελευταία συνεδρίαση του Σώματος και όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν για τον Γιάννη Αγγελόπουλο, κυρίως, για τη συνέπεια των λόγων και τον πράξεών του.

Δημοσιευμένο στην Κοινωνική

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top