?>
ΑΤΤΙΚΗ

Μπλόκο των αγροτών της Εύβοιας στον κόμβο Στροφυλιάς

Ο αγροτικός σύλλογος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποίησε μπλόκο στον κόμβο της Στροφυλιάς. Οι αγρότες της Βόρειας Εύβοιας διεκδικεί μεταξύ άλλων μείωση κόστους παραγωγής, άμεσα έργα αντιπλυμμηρικής προστασίας, καμία ανατίμηση στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου:

Οι αγρότες της περιοχής μας έχουμε αποφασίσει να βγούμε στους δρόμους εδώ και δέκα μέρες μαζί με τους συναδέλφους αγρότες σε όλοι την Ελλάδα γιατί αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να μπούμε φέτος στα χωράφια μας, συνυπολογίζοντας μαζί με το κόστος παραγωγής και την και την μεγάλη καταστροφή που πάθαμε από την πυρκαγιά και μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει ουσιαστικές αποζημιώσεις.

Κάνουμε αυτό τον αγώνα, αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι, ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, δίνουμε αγώνα να μείνουμε στον τόπο μας, δίνουμε αγώνα για να μπορούμε να πάμε στο σπίτι μας φαί, για να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Εμείς ΝΑΙ για άλλη μια χρονιά βγαίνουμε στους δρόμους, γιατί τα προβλήματα είναι πολύ οξυμένα, γιατί το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο, γιατί τα προϊόντα μας τα παίρνουν οι μεγαλέμποροι μπιτ παρά, γιατί κατακαήκαμε στη Βόρεια Εύβοια και κανείς δεν μας αποζημιώνει ουσιαστικά για να ξαναστήσουμε το βιός μας. Ο μόνος υποκινητής των κινητοποιήσεών μας είναι τα άλυτα προβλήματα της αγροτιάς. Αυτά μας έβγαλαν μαζικά στους δρόμους ενωμένους και αποφασισμένους

Καλούμε τον λαό της περιοχής να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα μας, όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι, το ρεύμα για το οποίο αγωνιζόμαστε εμείς είναι και το ρεύμα που συναντάμε στα σπίτια μας. Αυτή η πολιτική χτυπάει όλα τα λαϊκά στρώματα, οι αγρότες στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων. Είμαστε όλοι στην ίδια όχθη του ποταμού, άλλοι είναι απέναντι μας, όλοι μαζί οργανωμένα συντονισμένα θα καταφέρουμε να νικήσουμε.

Διεκδικούμε:

Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.

Μείωση του χρόνου απαγόρευσης βόσκησης

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά. Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία!

Επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στην περιοχή μας γιατί και ήμασταν και παραμένουμε μειονεκτική αγροτική περιοχή.

Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι να αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς, να συμπεριληφθούν όλες οι αιτίες ζημιάς και νόσων(αγριογούρουνα κτλ). Στελέχωση του ΕΛΓΑ με το αναγκαίο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών με βάση την παραγωγή των τελευταίων 5 ετών γιατί δεν θα πάρουν παραγωγή για το λιγότερο 5 χρόνια.

Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες.

Καμία ανατίμηση σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, Σχολείων και Προνοιακών δομών σε όλες τις πληγείσες περιοχές ώστε να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των κατοίκων αλλά και αυτές που προέκυψαν από τις καταστροφές. Καμιά συγχώνευση, κατάργηση σχολικών μονάδων.

 

Η οργανωτική επιτροπή του μπλόκου μας σε συντονισμό με τους Αγροτικούς Συλλόγου από πολλές περιοχές της Εύβοιας και όλης της Ελλάδας θα συνεχίσει την οργανωμένη διεκδίκηση μέχρι να υλοποιηθούν τα αναγκαία μέτρα για την επιβίωση μας στον τόπο μας.

Θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας.

Όλοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι με τον μαζικό μας σύλλογο, με τους μαζικούς φορείς της περιοχής με τις διεκδικήσεις μας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ικανοποίηση των δίκαιων και επειγόντων αιτημάτων μας.

Η οργανωτική επιτροπή του μπλόκου Στροφυλιάς

Διαβάστε περισσότερα στο: https://eviaportal.gr/mploko-agroton-evvoiasn-komvo-strofylias/?fbclid=IwAR2KTMDHhf5kCPDSIJnUH-h1rwWs63v2OXzcJt5WjBZoX1HBVfP5uViYD28

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top