?>
ΑΤΤΙΚΗ

Γ. Χατζηθεοδοσίου για την ακρίβεια: Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους

Η κατακόρυφη, και διαρκώς εντεινόμενη, αύξηση των τιμών της ενέργειας αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αγορά, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, στις 12/03/2022.

Υπάρχουν, μάλιστα, επιχειρήσεις που έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία τους καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο λειτουργικό κόστος, τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Σε πολλές περιπτώσεις το κόστος του ρεύματος είναι πλέον μεγαλύτερο από αυτό του ενοικίου, πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε την ασφυκτική πίεση που δέχονται τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά. Είναι ενδεικτικό ότι παρουσιάζεται ήδη μείωση στις πωλήσεις ψωμιού αλλά και στα σούπερ μάρκετ, περιέγραψε.

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην αύξηση της τιμής των καυσίμων, η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6%, αλλά και αν δεν υπάρξει πιο γενναία στήριξη από την Ε.Ε. στον ενεργειακό τομέα, τότε ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει στο επόμενο δίμηνο το 9% και οι ανατιμήσεις θα αγγίξουν το 35% με 40%.

Δείτε το βίντεο: 

https://www.youtube.com/watch?v=nOmgB7JHBIU

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top