ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τετάρτη 6 Απρίλη 2022 24ωρη Πανεργατική -Πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Ανακοίνωση της  ΠΕΝΕΝ:

“Μέρα μεγάλης απεργιακής μάχης θα είναι η προσεχή Πέμπτη αφού εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία.

Στην κατεύθυνση αυτή σε συνεδρίασή του το Ε.Κ. Πειραιά αποφάσισε την συμμετοχή του σε αυτή.

Στην συνεδρίαση αυτή την απόφαση στήριξε και η ΤΕΣ με τους εκλεγμένους Συμβούλους της στο Δ.Σ.

Επίσης το Ε.Κ. Πειραιά αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης η οποία θα γίνει στην Πλατεία Καραϊσκάκη την Τετάρτη 6/4/2022 στις 11 π.μ.

Σημειώνουμε ότι για την συγκέντρωση διαφώνησαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΕΠΑΚ) – ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΚ) και ΔΑΚΕ διατυπώνοντας το απαράδεκτο σκεφτικό ότι δήθεν δεν γνώριζαν έγκαιρα περί προγραμματισμού συγκέντρωσης στον Πειραιά και με τον τρόπο αυτό καλούν, προσέρχονται και συμπορεύονται πίσω από το άρμα της χρεοκοπημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ στην Αθήνα!

Αύριο Τρίτη 29/3/2022 συνεδριάζει η Διοίκηση της ΠΝΟ με εκφρασμένη την βούληση όλων των δυνάμεων για συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία.

Η απεργία πραγματοποιείται με φόντο την πολεμική αναμέτρηση Ρωσίας – Ουκρανίας και τους κινδύνους που διαμορφώνονται από αυτήν την πολεμική σύγκρουση, τόσο για την περιοχή όσο και ευρύτερα για την ασφάλεια, την ειρήνη και την συνύπαρξη των λαών στον κόσμο.

Από αυτή την σκοπιά αναδεικνύεται η σημασία ανάπτυξης του αντιπολεμικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη για να τερματιστεί ο ιμπεριαλιστικός αυτός πόλεμος, να απεμπλακεί η χώρα από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν υπονομευτικό και αποσταθεροποιητικό ρόλο στην διένεξη Ρωσίας – Ουκρανίας, όπως και σήμερα με την απροκάλυπτη παρέμβασή τους.

Αποκτά κεντρική σημασία η πάλη της εργατικής τάξης και των συνδικάτων και στην απεργία αυτή πρέπει να αναδειχθεί ο ιμπεριαλιστικός και εγκληματικός χαρακτήρας του πολέμου, να κλείσουν και να φύγουν οι Αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις από την χώρα μας.

Ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση και τα προβλήματα από την πανδημία (εφοδιαστική αλυσίδα) έχουν οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος έχει επανέλθει στα επίπεδα του 1990, μαζί και η εκρηκτική άνοδος των τιμών στην ενέργεια και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, έχουν ως δραματική συνέπεια την συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δίνει προτεραιότητα στην στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων ενώ για τον λαό επιφυλάσσει ημίμετρα και ασπιρίνες!

Η ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση για τον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας αφού η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών εντείνεται στο Ναυτεργατικό εισόδημα, στα εργασιακά δικαιώματα, στο σύνολο των κοινωνικοασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και παράλληλα η εφοπλιστική παραβατικότητα χτυπάει κόκκινο σε όλα τα πλοία.

Η πλειοψηφία της ΠΝΟ δείχνει εμμονή στην ίδια αδιέξοδη γραμμή που ακολουθεί πιστά όλα τα τελευταία χρόνια και με τον τρόπο της δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να θίξει στο ελάχιστο το καθεστώς και το δόγμα της εφοπλιστικής ανταγωνιστικότητας και έτσι τα Ναυτεργατικά προβλήματα αυξάνονται και γιγαντώνονται!!

Η ΠΕΝΕΝ είναι σταθερά απέναντι τόσο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών όσο και σε αυτή της πλειοψηφίας της ΠΝΟ.

Η διέξοδος για τα Ναυτεργατικά – εργατικά και λαϊκά προβλήματα είναι ο οργανωμένος συντονισμένος μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας που βάζει μπροστά τα αιτήματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις που αντιστοιχούν στις σημερινές ανάγκες.

Συγκέντρωση  στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 6 Απρίλη 2022, ώρα 11 π.μ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ”

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top