ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και η ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ χάρισαν Πασχαλινά δώρα στον ΚΑΛΟ ΠΟΙΜΕΝΑ

Ημέρα κοινωνικής προσφοράς και δράσης σήμερα για την Πολύμορφη και   τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πειραιά. Επισκεφτήκαμε την εταιρία προστασίας ανηλίκων Πειραιά, ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ, που φιλοξενεί παιδιά 2 έως 18 ετών. Συγκεντρώσαμε και παραδώσαμε παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσης, ρούχα και βρεφικά, πασχαλινά γλυκίσματα και σοκολατάκια.

 

Στη φωτογραφία από αρ. Αναστασία Λαβούτα, Αννίτα Αγιουτάντη, Αγγελική Κουζούμη(Καλός Ποιμήν) Ξανθένια Μαντά Πρόεδρος Πολύμορφης-Διευθύντρια προγραμμάτων Σοροπτιμισμού, Κλαίρη Παπά(Piraeus365.gr) Μαρία Γκομούζα Πρόεδρος Ομίλου, Κική Νοταρά, Σοφία Διμελά,  Νίκη Κόνσολα,Μάγδα Σκούρτη,  οι καθήμενες: Μαρίνα Κοφινά-Ζουρίδη, Ευαγγελία Ανδρουλή Βοηθός Διευθύντριας προγραμμάτων.

ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρόεδρος : Μαρία Γκομούζα

Διευθύντρια Προγραμμάτων: Ξανθένια Μαντά

Βοηθός Διευθύντριας προγραμμάτων: Ευαγγελία Ανδρουλή

Το όραμα του Σοροπτιμισμού

Η λέξη σοροπτιμίστρια προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «soror» (αδελφή, φίλη) και «optima» (άριστη), οι οποίες σηματοδοτούν το ιδεολογικό της περιεχόμενο.

Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος  με πρόεδρο την κ.Μερόπη  Ορφανού, συνεργάζεται άμεσα με το Διεθνή Σοροπτιμισμό, ο οποίος είναι ένας παγκόσμιος εθελοντικός οργανισμός που εργάζεται για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των γυναικών και των κοριτσιών. Τα μέλη του -γυναίκες σε όλο τον πλανήτη- δουλεύουν σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για να εκπαιδεύσουν, ενδυναμώσουν και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Είναι αφοσιωμένες σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες και τα κορίτσια θα πετύχουν τις ατομικές και συλλογικές δυναμικές τους, θα πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους και θα έχουν μια ισότιμη φωνή στη δημιουργία δυνατών και ειρηνικών κοινοτήτων παγκοσμίως.

Σκοποί και αξίες της Ένωσής μας είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Παγκόσμια Ειρήνη και η Διεθνής Καλή Θέληση, η προώθηση της θέσης της γυναίκας, ο εθελοντισμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας ανάμεσά μας.

Κάθε μέρα σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Σοροπτιμίστριες εργάζονται εθελοντικά και προσφέρουν για τα εξής :

Εξάλειψη της φτώχειας και της διάκρισης λόγω φύλου με την εξασφάλιση των πλήρων κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των γυναικών (Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη)

Τέλος στη διακίνηση (trafficking) ανθρώπων και όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών (Ανθρώπινα Δικαιώματα – Θέση Γυναίκας)

Εξασφάλιση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για τις γυναίκες και τα κορίτσια και υποστήριξη προγραμμάτων και πολιτικών για την καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών (Υγεία)

Βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό, υγιεινή και βασικούς πόρους διατροφής (Περιβάλλον)

Καταστολή των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής και ένταξη της βιωσιμότητας στις προσωπικές επιλογές και τις κυβερνητικές πολιτικές και προγράμματα (Περιβάλλον)

Αντιμετώπιση των αναγκών των γυναικών και κοριτσιών κατά τη διάρκεια και μετά τις ένοπλες συγκρούσεις και τις φυσικές καταστροφές (Διεθνής Καλή Θέληση και Κατανόηση)

Προώθηση ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, διαπολιτισμικής και διαφυλετικής ανοχής, καταδίκη όλων των μορφών γενοκτονίας και τρομοκρατίας (Διεθνής Καλή Θέληση και Κατανόηση)

Εξασφάλιση της ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση σε όλη τη διάρκεια της ζωής (Εκπαίδευση)

Διευκόλυνση της προώθησης των γυναικών σε θέσεις διοίκησης, πολιτικής και θέσεις λήψης αποφάσεων (Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη)

Οι Αξίες μας

Διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ηθικών αξιών σε επαγγελματικό επίπεδο και στη ζωή γενικότερα

Προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα η προώθηση της θέσης της γυναίκας

Ανάπτυξη της έννοιας της φιλίας και της αίσθησης ενότητας μεταξύ των Σοροπτιμιστριών όλων των χωρών

Διατήρηση ζωντανού του πνεύματος του καθήκοντος και της ανθρώπινης κατανόησης.

Συμβολή στη διεθνή κατανόηση και στην παγκόσμια φιλία

Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους

Παγκόσμια ειρήνη και διεθνής καλή θέληση

Προώθηση των γυναικείων δυνατοτήτων

Ακεραιότητα και δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων

Εθελοντισμός, διαφορετικότητα, φιλία

 

 

Η  σελίδα είναι  εδώ:

Σοροπτιμιστικός ‘Ομιλος Πειραιά

https://www.facebook.com/%CE%A3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC-105594568055356

 

Ποια  είναι η  ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ:

Πολιτιστικό κέντρο, πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού στον Πειραιά.

Η Πολύμορφη ξεκινάει τη δράση της στον Πειραιά το 2001 με πρωτοβουλία της αρχιτέκτονος Ξανθένιας Μαντά, αποτελώντας μέχρι σήμερα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο διάδοσης και δημιουργίας Πολιτισμού της πόλης.

Πολύμορφη όπως πολιτισμός

Όπως υποδηλώνεται και από το όνομά της, η Πολύμορφη δεν είναι ένας μονοθεματικός οργανισμός, αλλά είναι ένας δυναμικός συγκερασμός δράσεων, ενεργειών, πρωτοβουλιών αλλά και συνεργασιών με άλλους φορείς πολιτισμού, οι οποίες συνδιαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες έκφρασης και δημιουργίας των ανθρώπων που υπάρχουν και συνυπάρχουν μέσα σε αυτή.

– Θέατρο

– Χορός

– Μουσική

– Εικαστικά

– Ιστορία

– Χειροτεχνία

– Λαογραφία και Παράδοση

– Δημιουργική απασχόληση παιδιών

– Εθελοντισμός

είναι μερικές από τις θεματικές από όπου αντλούν το περιεχόμενό τους τα προγράμματα της Πολύμορφης.

ΕΔΡΑ

Η Πολύμορφη στεγάζεται στην οδό Σφακίων 33, στη συνοικία του Προφήτη Ηλία, στον Πειραιά, σε έναν καλαίσθητο και ευέλικτο «πολυ-χώρο» που φιλοξενεί τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, τα δρώμενα και τις ομάδες, ενώ υποστηρίζει και πλήθος εκδηλώσεων τόσο για τους ενήλικους όσο και για τα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Πολύμορφης επισκεφθείτε και ακολουθήστε τις σελίδες μας στο Facebook

https://www.facebook.com/polymorfigr

και στο Instagram.

https://www.instagram.com/polymorfigr/

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη συμμετοχή σας σε προγράμματα και ομάδες μπορείτε να ενημερώνεστε και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 210 4174612 – 6977266678.

Επιμέλεια Κλαίρη Παπαγεροθέου

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top