ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ίδρυμα Λασκαρίδη: “1821-2021. Revisiting the Greek War of Independence. Intellectual Landscape and Global Resonances“

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι,

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών “Μαριλένα Λασκαρίδη”, διοργανώνει την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, Διεθνές Συμπόσιο με θέμα “1821-2021. Revisiting the Greek War of Independence. Intellectual Landscape and Global Resonances“.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ερευνητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και από τις ΗΠΑ, με πρωτότυπες επιστημονικές ανακοινώσεις, βασισμένες σε αδημοσίευτο υλικό από τα οθωμανικά αρχεία, τις παραδουνάβιες ηγεμονίες και τη Δυτική Ευρώπη.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να αναδείξει τον διεθνή αντίκτυπο τής Ελληνικής Επανάστασης, εξετάζοντας ένα διαφορετικό ερμηνευτικό πλαίσιο, πέρα από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις, αλλά και να φέρει το κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη έρευνα.

Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, ενώ παράλληλα μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος μέσω της πλατφόρμας zoom.

Για τη διαδικτυακή παρακολούθηση, απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική εγγραφή.

Εγγραφή

https://uva-live.zoom.us/webinar/register/WN__AHsCedrSuCO6E6sUg0vdA

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου.

Για την παρακολούθηση του Συμποσίου με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, παρακαλούμε να αποστείλετε email στο pagoni@laskaridisfoundation.org.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Χάγη.

Η παρούσα εκδήλωση στις δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top