ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αποβίβαση ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου”MEIN SCHIFF 5”  στο Γύθειο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 78χρονος αλλοδαπός επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ”MEIN SCHIFF 5” σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια ακρωτηρίου Ταίναρου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Στη συνέχεια, το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, κατέπλευσε έξω από τον λιμένα Γυθείου, όπου ο ασθενής μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.
Ακολούθως, ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και αρχικά διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, για παροχή περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης.
Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου από 01-06-2022,  θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών ναυσιπλοΐας.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για τροχαίο ατύχημα στη χερσαία ζώνη του οικείου λιμένα, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με 49χρονο οδηγό συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με 35χρονο οδηγό.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δίκυκλου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παρέμεινε για νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
*****
Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για κολυμβήτρια σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Βούλας Αττικής.
Η ανωτέρω ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στην ακτή από ναυαγοσώστη, από τον οποίο, στη συνέχεια, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ακολούθως, η 75χρονη κολυμβήτρια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και αρχικά διεκομίσθη στο Π.Γ.Ν. “ΑΣΚΛΙΠΙΕΙΟ” Βούλας, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στο Νοσοκομείο “ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ”, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 33χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου ”SERENITY AC” σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Πύλου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο προσέγγισε δυτικά την περιοχή της Μεθώνης Μεσσηνίας, όπου ο 33χρονος μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή. Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Πύλου για παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθε.
*****
Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά- Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής και απείθεια στον Πειραιά  – Απεγκλωβισμός αλλοδαπών από δύσβατη περιοχή στην Κάλυμνο– Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Λαυρίου, Σαρωνικού, Μήλου, Ύδρας, Αίγινας, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ Ι” Ν.Χανίων 24, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. βόρεια Ηρακλείου ν. Κρήτης.
Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ηρακλείου προς τον λιμένα Πειραιά με 196 επιβάτες, 35 Ι.Χ. , 124 Φ/Γ και 7 δίκυκλα, κατέπλευσε αυτοδύναμα πρωινές ώρες σήμερα στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΡΗΤΗ Ι” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.
*****
Στη σύλληψη ενός 18χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες την 23/05/2022, στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για απόπειρα κλοπής και απείθεια.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να αποπειράται την κλοπή σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. οχήματος, πλησίον της πύλης Ε2 του λιμένα Πειραιά, ενώ κατά τη σύλληψή του από τα ανωτέρω στελέχη προέβαλε αντίσταση.
Προανάκριση διενεργείται από το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για περιστατικό τραυματισμού 46χρονης αλλοδαπής σε δύσβατο σημείο, πλησίον παραλίας “ΒΥΖΩΤΟ” βόρεια ν. Καλύμνου, όπου είχε μεταβεί για πεζοπορία-ορειβασία, με έτερο 46χρονο αλλοδαπό.
 Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς, ενώ δια θαλάσσης προσέγγισε το ερασιτεχνικό σκάφος “ΞΕΝΥΧΤΗΣ” Σ.Καλ. 166, με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Οι ανωτέρω αλλοδαποί περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην παραλιακή περιοχή  “ΠΑΛΙΟΝΗΣΟΣ” ν. Καλύμνου, από όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου ” ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ”, για παροχή ιατρικής περίθαλψης στην 46χρονη.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, στην θαλάσσια περιοχή Θερμαΐκού κόλπου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top