ΑΤΤΙΚΗ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιτακτική η ανάγκη για λήψη και εφαρμογή άμεσων μέτρων

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τις άμεσες παρεμβάσεις, διαφορετικά θα δούμε μία καταστροφή της οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky (15/05/2022), ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής μέτρων, όπως αύξηση του αριθμού των δόσεων  σε 120, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από 13% στο 6%.

Στάθηκε ακόμη στην ανάγκη ευρωπαϊκής παρέμβασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Χρειαζόμαστε μια πιο ηχηρή παρέμβαση στην Ευρώπη. Όπως εξαιρέθηκαν κάποιες χώρες μπορεί να εξαιρεθεί και η δική μας από κάποια μέτρα. Μιλάμε για το μέλλον της οικονομίας.»

Πρόσθεσε ακόμη, ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ υπάρχει μία μείωση του τζίρου στο 50-60%, η οποία όπως εκτιμά, σε συνδυασμό με συσσωρευμένα χρέη, θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Υπογράμμισε τέλος, ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και καταναλωτικές οργανώσεις, όπως ΙΝΚΑ και ΕΚΠΟΙΖΩ, για να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα της ρήτρας αναπροσαρμογής και εκτιμά ότι θα δικαιώσει πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ασφυκτιούν.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top