ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών και του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ. στις 26-27-28 Μαΐου 2022.

Καλούμε την Πολιτεία να χρηματοδοτήσει την Π.Φ.Υ.,  να σταματήσει η εφαρμογή του clawback,  ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν τα ιατρεία/εργαστήρια της γειτονιάς και τα πολυϊατρεία,  που εδώ και χρόνια στηρίζουν την Δημόσια Υγεία και κινδυνεύουν πλέον με αφανισμό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α΄

ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                    ΒΙΤΣΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Τι είναι clawback

Υπενθυμίζεται ότι το clawback είναι η υποχρεωτική και αυτόματη επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ από όλους τους ιδιώτες παρόχους της υγείας στον Οργανισμό λόγω υπέρβασης της προϋπολογισθείσας δαπάνης.

Πάγιο αίτημα των παρόχων που εκτελούν τις συνταγές για εξετάσεις είναι να τεθούν όρια («κόφτες») στη συνταγογράφηση ώστε να μην γίνεται αυτή η υπέρβαση.

«Συνολικά, η περικοπή των αμοιβών  αγγίζει το 70% από τη συσσώρευση όλων των ποσών για claw back των προηγούμενων ετών και συνυπολογίζοντας την προκαταβολική παρακράτηση του claw back του 2021 που άρχισε να εφαρμόζεται από φέτος. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατο να επιβιώσει κάποιος με αυτές τις αμοιβές. Δεν μπορεί να έχεις συμφωνήσει να πληρώνεσαι 100 ευρώ και στο τέλος να σου δίνουν τα 30» αναφέρουν μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι πρόκειται για υφαρπαγή.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top