ΠΕΙΡΑΙΑΣ

SAINT-PAUL: Ετήσια συγκέντρωση αποφοίτων

Το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαΐου μια πολύ όμορφη εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Σχολής. Τρία χρόνια μετά από την τελευταία φορά, η Ετήσια Συγκέντρωση Αποφοίτων  ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ  «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», έλαβε σάρκα και οστά, ξανά, με την παρουσία αρκετού κόσμου τόσο στο Αμφιθέατρο όσο και στο προαύλιο της Σχολής.

Όπως συνηθίζει η Σχολή να πράττει, σε κάθε τέτοια συγκέντρωση τιμώνται δύο τάξεις. Φέτος ήταν η σειρά των τάξεων του 1982 και το 2002.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων “Saint-Paul Δελασάλ”, κ. Ρηγούτσο ο οποίος μίλησε για «τη μόνη πατρίδα μας, τα παιδικά μας χρόνια» και την παιδεία και καλλιέργεια που έλαβαν οι απόφοιτοι της Σχολής και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων «SaintPaul”, Πέτρο Ιωσηφίδη ο οποίος συνόψισε το έργο του Συλλόγου μέσω της λειτουργίας του, των μέχρι τώρα δράσεών του και του σκοπού – στόχου που έχει τεθεί, οι δύο τάξεις ήταν έτοιμες να ζήσουν τη στιγμή τους.

 

Όπως συνηθίζεται, δύο απόφοιτοι από κάθε τάξη, χαιρετίζουν την εκδήλωση από το βήμα, πριν προχωρήσουμε στις βραβεύσεις. Έτσι και τώρα οι Γιάννης Στεφάνου και Μιτάκης Εμμανουήλ από το 1982 καθώς και οι Γαρουφαλή Ελένη και Πόθου Ιωάννα από το 2002, απευθύνθηκαν στους συμμαθητές και τους παριστάμενους, με λόγους βιωματικούς, πλούσιους σε συναισθήματα. Με μια γλυκιά νοσταλγία για το παρελθόν αλλά και μια υπόσχεση για το μέλλον, να κρατήσουν επαφή.

 

Η εκδήλωση όμως περιελάμβανε και τη βράβευση των μελών της διαχειριστικής επιτροπής κ. Κάκια Σωτήρη και κ. Βουτσίνου Νίκου με τον Διευθυντή της Σχολής να μιλά με πολύ θερμά λόγια για αμφότερους.

Η βράβευση του κ. Κάκια από τον κ. Ρηγούτσο

 

Η βράβευση του κ. Βουτσίνου από τον κ. Ρηγούτσο

 

Κατά τη διάρκεια και μεταξύ των θεματικών της Εκδήλωσης, προβλήθηκαν βίντεο με «αρχειακό» υλικό για τις δύο τάξεις καθώς βίντεο – σύνοψη του έργου και των δραστηριοτήτων της Σχολής.

Η βραδιά έκλεισε με τον καθιερωμένο τρόπο, στην αυλή της Σχολής με τους συναποφοίτους και τις συναπόφοιτες να σμίγουν στα τραπέζια που είχαν τοποθετηθεί και βέβαια την «κλασσική» επίσκεψη στις τάξεις με τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Και του χρόνου, χωρίς περιορισμούς!

ΣΎΛΛΛΟΓΟΣ  ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ  «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

Ένας Σύλλογος από ΕΜΑΣ, με ΕΜΑΣ, για ΕΜΑΣ

Αγαπητές συναπόφοιτες / Αγαπητοί συναπόφοιτοι,

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Σχολείου μας αντιλαμβανόμενος τους απαιτητικούς καιρούς τους οποίους βιώνουμε και πιστεύοντας στην αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη που πρέπει να διέπει τα μέλη του Συλλόγου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με τριπλή στόχευση.

  1. Κοινωνική και Επαγγελματική Αλληλεγγύη: Αφορά τους αποφοίτους που ψάχνουν εργασία και τους δίνεται η δυνατότητα να αποστείλουν το βιογραφικό τους προκειμένου να κρατηθεί στη βάση δεδομένων του Συλλόγου μας και αν υπάρχει κάποια εργασιακή ευκαιρία που να συμπίπτει με το εν λόγω βιογραφικό να αποδοθεί στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο. Την πρόσβαση – προβολή των βιογραφικών θα την έχει μόνον ένα άτομο το οποίο θα οριστεί από το Δ.Σ.
  2. Προσφορά Εργασίας: Αφορά τους αποφοίτους που διαθέτουν επιχείρηση και ενδιαφέρονται να προσλάβουν κάποιον απόφοιτο της Σχολής μας, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στα προσόντα της προσφερόμενης θέσης. Η προβολή της αγγελίας θα είναι εμφανής σε όλους.
  3. Επαγγελματική δραστηριότητα: Αφορά τους αποφοίτους που διαθέτουν επιχείρηση ή/και ιδιωτεύουν και θα ήθελαν να κοινοποιήσουν αυτήν τους την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω του Συλλόγου μας. Η προβολή αυτής της δραστηριότητας θα είναι εμφανής σε όλους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αφουγκραζόμενο πλήρως τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία και έχοντας γίνει δέκτης, πολλές φορές, προτροπών για συσπείρωση μεταξύ των μελών του μέσω της αλληλεγγύης και της εξωστρέφειας με κοινωνικές και όχι μόνο προεκτάσεις, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας δηλώνει παρών και ελπίζουμε να έχει τη δέουσα ανταπόκριση.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε απορίες ενδεχομένως προκύψουν.

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων «Saint-Paul»

Δείτε περισσότερα: https://saintpaul-amicale.gr/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top