ΑΤΤΙΚΗ

Άγγελος Κότιος και Παναγιώτης Λιαργκόβας στο Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην μετά-covid εποχή, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 27 Ιουνίου 2022 στις 19:00, με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελου Κότιου και του Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα.

Σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα περίοδο, λόγω της σφοδρής κρίσης ακρίβειας, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το μείζον ζήτημα της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η Ελλάδα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει πάνω από 30 δισ. ευρώ (17,8 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια) μέσω του Ταμείου, προκειμένου να προωθήσει την επανεκκίνηση και τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας της.

Το Ε.Ε.Α. έχει τονίσει την ανάγκη επανασχεδιασμού της κατανομής των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ένα μεγάλο μέρος των οποίων, επί του παρόντος, αποκλείεται. Χρειάζεται, όπως έχει υπογραμμίσει το Ε.Ε.Α., να διαμορφωθούν κατάλληλα προγράμματα και χρηματοδοτικά σχήματα που θα είναι περισσότερο εστιασμένα στη στήριξη των μικρότερων, λαμβάνοντας υπόψη τα μεγέθη, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους, μετά τις διαδοχικές κρίσεις που βιώνουν.

Τη συνεδρίαση θα ανοίξει ο κ.Γιάννης Χατζηθεοσίου Πρόεδρος Ε.Ε.Α.,Επίτιμος  διδάκτορας Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Δείτε  ζωντανά   τη συνεδρίαση απο τη σελίδα του Επιμελητηρίου σε αυτό  το λίνκ:

https://www.eea.gr/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top