ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Εθελοντική Αιμοδοσία κ Συναυλία από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Πειραιά

  • Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 09:00 – 13:30 (Προαύλιος Χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά)
  • Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 09:00 – 14:00 (ΠΟΙΑΘ, Μικρολίμανο)

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου 2022, ο Δήμος Πειραιά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνδιοργανώνουν Διπλή Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Δήμο Πειραιά.

Σας περιμένουμε το Σάββατο από τις 09:00 το πρωί έως και τη 13:30 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και έως τις 14:00 την Κυριακή στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ (Ακτή Αθηνάς Δηλαβέρη 3, Μικρολίμανο). Η αιμοδοσία υλοποιείται με στόχο την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, δεδομένης της αύξησης των αναγκών κατά τους θερινούς μήνες.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων κανόνων για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της δράσης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους, έχει ως βασική προτεραιότητα κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα και θύματα τροχαίων ατυχημάτων, να μη μείνουν χωρίς αίμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα, σε οποιαδήποτε ημέρα της δράσης τους  εξυπηρετεί. Δίνεται επίσης η δυνατότητα προγραμματισμού του ραντεβού αιμοδοσίας, με στόχο να συντονιστεί η συμμετοχή όλων με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

  • Για πληροφορίες και τηλεφωνικά ραντεβού: Καλέστε στο 210-4112600 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση)
  • Για ψηφιακά ραντεβού: Συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Η Διπλή Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Δήμο Πειραιά πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Ε.ΚΕ.Α. και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πειραιά, σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ, το Γενικό Νοσοκομείο «ΤΖΑΝΕΙΟ» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”. Στη διοργάνωση θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της, όπως αυτοί ορίζονται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας-Ε.ΚΕ.Α.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τους Δήμους και τα Δημόσια Νοσοκομεία, στηρίζει το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν την κρίσιμη αυτή περίοδο, ώστε να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος.

Η Διπλή Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Πειραιά υλοποιείται στο πλαίσιο των ευρύτερων Δράσεων Ολιστικής Πρόληψης που θα πραγματοποιήσουν ο Δήμος Πειραιά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 21 έως και τις 26 Ιουνίου 2022 και ώρες 10:00 έως 19:00, για μικρούς και μεγάλους.

Αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, ο Δήμος Πειραιά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα υλοποιήσουν για 6 συνεχείς ημέρες τις παρακάτω δωρεάν δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του Οργανισμού και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού του:

(1) Δράσεις προληπτικού ιατρικού και οδοντιατρικού ελέγχου παιδιών στο Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού

(2) Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης για μικρούς και μεγάλους στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας (υλοποίηση στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Η συμβολή των τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην προστασία των παιδιών, των νέων και των ατόμων σε κίνδυνο στην Ελλάδα-SMILE NET» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» με MIS 5129741),

(3) Οργανωμένες συναντήσεις «Γίνε εθελοντής!» για μικρούς και μεγάλους,

(4) Ενημερώσεις για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» & για τους τρόπους εθελοντικής συνεισφοράς,

(5) Δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά, αλλά και

(6) Μεγάλη Συναυλία «Χαμόγελο: Μικρά Παιδιά – Μεγάλα Όνειρα», Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, δωρεάν είσοδος, από την Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου & τους Φίλους της.

Όλες οι δράσεις υλοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με στόχο την τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19.

 

Την αυλαία θα ρίξει η συναυλία «Μικρά Όνειρα – Μεγάλα Παιδιά» της Παιδικής Χορωδίας Σπύρου Λάμπρου & Φίλων (Παιδικές Χορωδίες Con anima – 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας – Γιώργου Σκλήκα), την Παρασκευή 24 Ιουνίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 19:00 το απόγευμα με δωρεάν είσοδο.

Για την παρακολούθηση της δωρεάν συναυλίας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στη γραμμή του «Χαμόγελου» 11040 (αστική χρέωση) και η παραλαβή πρόσκλησης από το κινητό τρέιλερ του bazaar στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, καθ’ όλη τη διάρκεια των Δράσεων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνει για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις του με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, με στόχο την προαγωγή της ποιότητας ζωής και της εγρήγορσης των μικρών πρωταγωνιστών της ζωής μας και σας καλεί να ενδυναμώσετε τη φωνή και το έργο του με την παρουσία και τη στήριξή σας!

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων κι εκδηλώσεων, θα τηρηθούν πιστά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του ιού COVID-19.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλ.: 210-4112600

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top