ΑΤΤΙΚΗ

Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική Εφήβων “Ιωάννης Αγγελικούσης”στο Νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”

Από την κ.Φωτεινή  Βρύνα

“Σήμερα, 14 Ιουνίου 2022, στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής εγκαινιάσαμε τη νέα κλινική Ψυχικής Υγείας Εφήβου “Ιωάννης Αγγελικούσης” δωρεά ύψους 580.000 ευρώ του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης”, με την παρουσία της Υφυπουργού Ψυχικής Υγείας κ. Ράπτη της Αν .Υπουργού κ.Γκάγκα της Προέδρου του Ναυτιλιακού Ομίλου Αγγελικούσης και δωρήτριας κ.Αγγελικούση Μαρία , του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροιλού της Υποδιοικήτριας της 2η ΥΠΕ κ.Δίπλα και του Υποδιοικητή κ. Αλεβίζου. Τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκης ο Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Λοβέρδος , ο Βουλευτής της Β Πειραιά κ Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής Β Πειραιά κ.Τραγάκης και οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας κ.Μίχος και Αιγάλεω κ.Γκίκας.

Επίσης κοντά μας ήταν και οι υποψήφιοι Βουλευτές Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών κ.Καλογερόπουλος και κ. Καραθάνος κ.Κόρμπα και η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικού Τομέα κ.Αγγελοπούλου.

Η  Ψυχιατρική Κλινική Εφήβων «Ιωάννης Αγγελικούσης» του Νοσοκομείου Νίκαιας – Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», θα στεγάζεται  στο πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο κτίριο «ΚΟΠΑΝΑΡΗ».

Η ανακαίνιση του κτιρίου ολοκληρώθηκε χάρη στη δωρεά ύψους 580.000 ευρώ του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης». Το νέο κτίριο αποτελεί έναν χώρο κατάλληλο για την ψυχιατρική φροντίδα των νεαρών ασθενών, παρέχοντας υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Περίθαλψης.

Θα στεγάσει την ψυχιατρική κλινική Εφήβων 14-18 ετών, δυναμικότητας 15 κλινών, έχοντας εξασφαλίσει τη στελέχωση από διεπιστημονική ομάδα παιδοψυχιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, λογοθεραπευτών και εργοθεραπευτών.

Ακόμη, θα λειτουργούν Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.Η Κλινική θα εποπτεύεται επιστημονικά από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”.

 

ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗ

Ένα. μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Μαρία Αγγελικούση, πρόεδρο του Ιδρύματος και τα μέλη της οικογένειας Αγγελικούση, καθώς συγκέντρωσαν ένα μεγάλο ποσό της δωρεάς αντί στεφάνων και το διέθεσαν ες μνήμην του εκλιπόντος για την ενίσχυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας προς τους πολίτες ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας.”

η κ.Βρύνα  είναι: Αν.Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας των Φύλων ΕΝ.ΠΕ

 

Η γράφουσα για την δωρεά  κ.Βρύνα στην φωτογραφία η πρώτη αριστερά

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top