ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θαλάσσια ρύπανση στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, πρωινές ώρες χθες, για  ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά του νέου μώλου Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου.
Άμεσα, στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση αποτελούμενη από διάσπαρτα πετρελαιοειδή – έλαια, συνολικής έκτασης τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων (300τ.μ.) περίπου, πλησίον του κρηπιδώματος. Στη συνέχεια, ελήφθησαν δείγματα από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από παρακείμενα πλοία, τα οποία πρόκειται να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο Ελευσίνας, για συγκριτική εξέταση και τυχόν ταυτοποίηση, ενώ τις εργασίες απορρύπανσης ανέλαβε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία.
Κατά τη διάρκεια εργασιών απορρύπανσης από την προαναφερθείσα εταιρεία στην εν λόγω περιοχή και υπό την παρουσία στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώθηκε εκ νέου θαλάσσια ρύπανση, συνολικής έκτασης τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων (04τ.μ.) περίπου, αποτελούμενη από τις ίδιες ουσίες, προερχόμενη από το πρυμναίο τμήμα Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου ελληνικής σημαίας. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από το πλοίο και ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης.
Από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κερατσινίου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 27 και 33 ετών, εκ του πληρώματος του ανωτέρω πλοίου, για παράβαση των άρθρων 1,2,3,11 και 13 του Ν.743/77, όπως κωδικοποιήθηκε και μεταγλωττίστηκε με το Π.Δ. 55/98.
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top