ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θανάσιμος τραυματισμός οδηγού Φ/Γ οχήματος εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, ότι κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης οχημάτων από τον χώρο στάθμευσης (γκαράζ) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Θήρας, 55χρονος ημεδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος, εγκλωβίστηκε μεταξύ του οχήματός του και έτερου ρυμουλκούμενου (επικαθήμενου), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Η σορός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Γεωργιούπολης Χανίων, 78χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτόμης στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης για ακυβερνησία του Ε/Π – Α/Κ σκάφους ”ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Σ.Μ. 331, λόγω μηχανικής βλάβης, με έναν (01) ημεδαπό επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΑΣΤΡΟ” Μυτιλήνης.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος, ενώ στη συνέχεια το ”ΟΔΥΣΣΕΑΣ”, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση βλάβης και της διενέργειας επιθεώρησης.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Μυτιλήνης, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-52χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25,

-21χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν. Π. 10032 και

-52χρονου, από το λιμένα Καλύμνου στον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα 87χρονη ημεδαπή, στη θαλάσσια περιοχή «ΖΟΥΜΠΕΡΙ»  Ν. Αττικής.
Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, ότι το Ι/Φ σκάφος “ENDORFINA” σημαίας Ιταλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες,  κατά την διαδικασία πρόσδεσης του στον λιμένα Λαυρίου, προξένησε ζημιές σε δύο ελλιμενισμένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη, άνευ επιβαινόντων.
Από το περιστατικό δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα τα πλοία νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, ότι κατά την διάρκεια διαδικασίας αποβίβασης επιβατών του Ε/Γ -ΚΑΤ-Τ/Χ πλοίου  ”SIFNOS JET” σημαίας Κύπρου, μετά τον κατάπλου στον λιμένα Ραφήνας προερχόμενο από λιμένα Τήνου, λόγω έντονου κυματισμού και ριπών αέρα το πλοίο ακούμπησε με την πλώρη του στον βόρειο εσωτερικό λιμενοβραχίονα.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ επί της πλώρης του πλοίου προκλήθηκε μικρή τρύπα στο σημείο επαφής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού, ενώ οι επιβάτες με προορισμό λιμένες Τήνου -Μυκόνου -Νάξου -Πάρου προωθήθηκαν στους προορισμούς του με το Ε/Γ -Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ» Ν.Π. 9939.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, 72χρονος αλλοδαπός οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, εντός του νοτίου Λιμένα Πατρών, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Β’ Λιμενικό τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-87χρονης από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ.56  και
-79χρονος από τον λιμένα Γουβιών ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ΝΝΑ ν. Καρπάθου

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή περί τα 70 ν.μ. ΝΝΑ ν. Καρπάθου.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Ιταλίας (MRCC ROME), για αλιευτικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή στην οποία επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ανέμους εντάσεως Β 6-7 BF.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, δεσμεύτηκαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία προς παροχή συνδρομής. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες του αλιευτικού περισυλλέγησαν από το Φ/Γ “FREEDOM LINE” σημαίας Μάλτας, το οποίο κατευθύνεται προς ν. Κω.

Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

 

Θάνατος λουόμενου στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής – Θάνατος άνδρα στην Ερμιόνη – Διακομιδές ασθενών 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης, για ύπαρξη σορού άνδρα στην περιοχή Καμπούδι Σιγγιτικού κόλπου.
Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν τη σορό του άνδρα, την οποία ανέσυρε ιδιώτης, να φέρει τραύματα στο σώμα και στο κεφάλι.
Πρόκειται για 64χρονο αλλοδαπό.
 Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροψία – νεκροτομή.
Διενεργείται προανάκριση από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού.
             *****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 69χρονος, από την θαλάσσια περιοχή ”Μανδράκια” Ερμιονίδος.
Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν και ανέσυραν τον άνδρα. Ιατρός που μετέβη στην περιοχή βεβαίωσε τον θάνατό του και στη  συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας.
         *****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-4χρονου από τον λιμένα ν.Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής με το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ” Ν.Π. 11070,
-7χρονης από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ.
Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης και ανάσυρση δύο σορών επιβαινόντων – Μηχανική βλάβη ταχύπλοου σκάφους στην Ζάκυνθο – Διακομιδές ασθενών 
 Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στην θαλάσσια περιοχή των Νέων Επιβατών Δ. Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.
 Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, καθώς και κλιμάκιο της Β’ Ε.Μ.Α.Κ.
Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ανέσυρε από το Ι.Χ.Ε. όχημα χωρίς τις αισθήσεις του έναν 50χρονο άνδρα, καθώς και μία 77χρονη γυναίκα. Από επιτόπια εξέταση ιατροδικαστή Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ο θάνατός τους ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να παραγγελθεί διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Το όχημα ανελκύστηκε από τη θάλασσα από γερανοφόρο όχημα με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη.
Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
                                *****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου απογευματινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό μηχανικής βλάβης ταχύπλοου σκάφους στην θαλάσσια περιοχή ενός (01) ν.μ. νοτιοανατολικά Αγίου Σώστη ν. Ζακύνθου, με εννέα επιβαίνοντες.
Για την περιοχή  απέπλευσε ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το ταχύπλοο ”ΠΙΕΡΟΣ ΙΙ” Σ.Ζ. 622 με εννέα επιβαίνοντες και στη συνέχεια το ρυμούλκησε με ασφάλεια στην περιοχή του Αγίου Σώστη.
Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο  Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΠΙΕΡΟΣ ΙΙ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης του.
                    *****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-65χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032,
-36χρονης, από το λιμένα  Χώρας Σφακίων στον λιμένα Λουτρού Σφακίων, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ» Ν. Χ. 636,
-88χρονης από τον λιμένα ν. Σκοπέλου προς τον λιμένα Βόλου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Θάνατος λουόμενης στο Λαύριο – Θάνατος λουόμενου στη Ρόδο – Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στην Καλαμάτα –

Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μύκονο –  Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Γύθειο

Xωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 80χρονη λουόμενη, από τη θαλάσσια περιοχή ”Βρωμοπούσι” Λαυρεωτικής.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 76χρονος λουόμενος, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Καλαβάρδων ν. Ρόδου.
 Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 47χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου ”ASPENDOS SEAWAYS” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 27 ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Καλαμάτας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα, απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον 47χρονο και τον μετέφερε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον νέο λιμένα Μυκόνου, από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή της παραλίας Κοκκινιάς του Δήμου Ευρώτα.
 Aπό τη Λιμενική Αρχή Γυθείου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top