?>
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελληνογαλλική Σχολή “Saint-Paul” στα Αποκαλυπτήρια του αγάλματος Βαμβακάρη στη Σύρο

Ο κ.Αντώνης Ρηγούτσος, Γενικός Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων»Saint Paul» Πειραιά, «Δελασάλ» Αλίμου,βρέθηκε στη Σύρο και εκπροσώπησε  την Ελληνογαλλική Σχολή στα αποκαλυπτήρια του  αγάλματος του Μάρκου Βαμβακάρη.

 

“Ο Μάρκος με το μπουζούκι του θα καλωσορίζει στο εξής τους συντοπίτες του, αλλά και τους πολυπληθείς επισκέπτες της αγαπημένης του Σύρας, στο λιμάνι της Ερμούπολης. Το άγαλμα του πατριάρχη του ρεμπέτικου είναι έργο του γλύπτη Πέτρου Γεωργαρίου και δωρεά του Βασίλη Βαμβακάρη, πρωτότοκου γιου του Μάρκου.

Ο Βασίλης Βαμβακάρης, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το σχολείο του, το Saint-Paul, και προς τους frères που έδωσαν στα παιδιά του Μάρκου, δηλ. σε αυτόν και στα αδέλφια του, τη δυνατότητα να σπουδάσουν με πλήρεις υποτροφίες, ενίσχυσε με σημαντική χορηγία την κατασκευή του Βαμβακάριου Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου και συνεχίζει με τη χορηγία και του Λυκείου, του οποίου η κατασκευή ξεκινά σύντομα.

Πριν από την τελετή των αποκαλυπτηρίων τελέστηκε αρχιερατικό τρισάγιο για τον Μάρκο στο Καθολικό Κοιμητήριο, αλλά και για τους κεκοιμημένους frères, μετά από αίτημα του Βασίλη Βαμβακάρη.

Παρόντες στα αποκαλυπτήρια η κόρη του κ. Βαμβακάρη, Βάλια, και ο γιος του, Ανδρέας Βαμβακάρης, απόφοιτος της Σχολής, με την οικογένειά του. Το σχολείο μας εκπροσώπησε στα αποκαλυπτήρια ο γ. δ/ντής κ. Α. Ρηγούτσος και τη Σχολή Ουρσουλινών ο κ. Β. Σπυρογιάννης.”

 

École Franco-Hellénique du Pirée Saint Paul