ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, 26η Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους ,το ινστιτούτο pada – αντιναρκωτική δράση, δεν θα μπορούσε παρά να κάνει παραπάνω από ξεκάθαρη την πρόθεση του να συμβάλει στην προσπάθεια για μια κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις !!!

Ο πρόεδρος του Iνστιτούτου P.A.D.A. Αντιναρκωτική Δράση και Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννης Ραχωβίτσας , πλαισιωμένος από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη , επιστήμονες, ψυχιάτρους , ψυχολόγους, νομικούς, σύμβολα του αθλητισμού και πρώην αξιωματικούς της ΕΛΑΣ , στόχο έχει να εξοπλίσει τους νέους , τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς και όσες ομάδες βρίσκονται κοντά σε παιδιά, με γνώσεις και γερές βάσεις, ώστε γνωρίζοντας τον κίνδυνο να καταφέρουν να τον αποφύγουν.

Τα στοιχεία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, καθώς από την έναρξη της πανδημίας, έχει παρατηρηθεί χρήση ψυχοτρόπων ουσιών ( κυρίως κάνναβης), σε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά, μεταξύ των εφήβων. 1 στους 6 μαθητές λυκείου έχουν κάνει τουλάχιστον μια φορά χρήση ουσιών, κυρίως κάνναβης.

 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020 είχαν εντοπιστεί 830 νέες συνθετικές, ψυχοδραστικές ουσίες, από τις οποίες οι 209 ειναι συνθετικά κανναβινοειδή, δηλαδή ουσίες υψηλής επικινδυνότητας, που στην χώρα μας με παραπλανητικές συσκευασίες μπορεί κανείς να βρεί στο διαδίκτυο ή και στο ελεύθερο εμπόριο.

Στοίχημα για το Ινστιτούτο είναι να μάθουν από νεαρές ηλικίες τα παιδιά, να γυρνούν την πλάτη στα ναρκωτικά όταν αυτά βρίσκονται στο περιβάλλον τους.

 

Πως θα μπορούν να πουν όχι !

Πως δεν θα παρασυρθούν !

Πως θα αντιλαμβανόμαστε το νέο χρήστη !

Πως θα πρέπει γονείς και κηδεμόνες να αντιδράσουν !

Το Ινστιτούτο Pada θα βρίσκεται απέναντι στις εξαρτήσεις και δίπλα σε όσους αναζητούν απαντήσεις.

 

Για πληροφορίες – διευκρινίσεις τηλεφωνείστε

στο 210.32.19.888 ή στο email : info@pada.org.gr

 

Δείτε περισσότερα για το PADA εδώ: https://pada.org.gr/el/

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top