ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός ναυτικού εντός του πλοίου Ε/Γ -Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ»

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά , από τον πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638 για τον τραυματισμό 52χρονου ναυτικού εντός του πλοίου, καθώς και για την εμπλοκή του πρυμναίου κάβου στην αριστερή προπέλα κατά την διαδικασία απόπλου του πλοίου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για λιμένες Σερίφου -Σίφνου -Μήλου με εκατόν οχτώ (108) επιβάτες, πενήντα οχτώ (58) Ι.Χ.Ε. , είκοσι έξι (26) Φ/Γ και οχτώ (08) Δ/Κ.

Άμεσα ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 52χρονο και τον μετέφερε στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟ» για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέας ότι το Φ/Γ πλοίο «ΝΕΜΕΣΙΣ» Ν.Π. 12619, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο και πλαγιοδετημένο με την δεξιά του πλευρά στον κυματοθραύστη του λιμένα Κορησσίας, κατά τη διαδικασία ελιγμών πριν τον απόπλου του για λιμένα Σητείας Κρήτης και λόγω πλευρικού ανέμου βόρειου βορειανατολικού εντάσεως 5-6 bf , προσέκρουσε με την αριστερή του πλευρά στην αριστερή παρειά του Ε/Γ -Ο/Γ «ΜΑΚΕΔΩΝ» Ν.Π. 9142, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο και σε κατάσταση ακινησίας.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση είχαν προκληθεί βαθουλώματα και εκδορές πέντε με εξι μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή στο «ΜΑΚΕΔΩΝ», ενώ στο «ΝΕΜΕΣΙΣ» στράβωσαν τα ρέλια στο μέσο κατάστρωμα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν υπήρξε εισροή υδάτων στα δύο πλοία.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο (02) πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-76χρονης από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣΣ” Ν.Π.10032. και

-56χρονος από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Πάρου με το Ε/Γ-Ο/Γ “KYΡΙΑΚΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64

-38χρονη από τον λιμένα ν.Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΘΑΣΟΣ Ι” N.Π.11657

-31χρονος από τον λιμένα ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Θάνατος γυναίκας στο Βόλο -Ακυβερνησία ΕΠ-ΕΓ-ΙΦ σκάφους στη Σκόπελο – Παροχή συνδρομής σε χειριστές SUP στην Ιεράπετρα – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Βόλου, για την ύπαρξη σορού γυναίκας στην παραλία «ΛΥΚΕΣ» του Δήμου Βόλου Ν. Μαγνησίας.
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, ενώ η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Πρόκειται για 75χρονη ημεδαπή.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε στη Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, για ακυβερνησία του Ε/Π-Ε/Γ-Ι/Φ σκάφους “ΙΚΤΙΟΝ” Ν.Π. 11263, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω απώλειας πηδαλίου, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Σκοπέλου.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το “ΙΚΤΙΟΝ” με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος “ΕΥ ΖΗΝ” Ν. Βόλου 824, στον λιμένα Σκοπέλου.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν διαπιστώθηκε διαρροή καυσίμων.
Προανάκριση διενεργείται από το ΄Α Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
 Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, από ιδιώτη για περιστατικό δύο (02) αλλοδαπών χειριστών SUP, στη θαλάσσια περιοχή Περιστερά Ιεράπετρας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Στην περιοχή μετέβη άμεσα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς παροχή συνδρομής, το οποίο εντόπισε τους δύο χειριστές SUP, σε απόσταση περίπου ενός ναυτικού μιλίου από τη στεριά και πραγματοποίησε ανάσυρση τους, ενώ στην συνέχεια αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, όντας καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-39χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV» Ν.Ν. 64 και
-63χρονης, από τον λιμένα ν. Παροικιάς Πάρου στον λιμένα ν. Σερίφου, με το Τ/Ρ-Ε/Γ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “KAKKABOΣ” , Μονεμβασιάς.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Π. Μονεμβασιάς ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ΝΝΑ ν. Καρπάθου

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοανατολικά ν. Καρπάθου, γνωρίζεται ότι, στις 19:30 την 28-06-2022 το Φ/Γ “FREEDOM LINE” σημαίας Μάλτας αγκυροβόλησε έξωθεν λιμένα Καμάρι ν. Κω με 172 αλλοδαπούς. Άμεσα ΠΑΘ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 050 προσέγγισε επί αυτού προς παραλαβή διασωθέντων, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από 04:30 ώρες.

Μετά από πολύωρες προσπάθειες των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο ΠΑΘ, το οποίο τους μετέφερε ασφαλώς πρώτες πρωινές ώρες την 29-06-2022 στη ν. Κω.

Άπαντες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. στο Κ.Υ.Τ. Κω προς καταγραφή και ταυτοποίηση. Από την τελική καταγραφή, προκύπτει ότι είναι 172 άτομα, εκ των οποίων 67 άνδρες, 23 γυναίκες και 82 ανήλικοι, με το μικρότερο να είναι 1 βρέφος μόλις 1 μηνός.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top