?>
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

40 Χρόνια επιτυχημένης πορείας για τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πειραιά

 

Σε μία μαγευτική βραδιά, στο υπέροχο Μικρολίμανο, οΣοροπτιμιστικός Όμιλος Πειραιά ,γιόρτασε τα 40 Χρόνια προσφοράς και δράσης.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους αξιωματούχοι και πρώην πρόεδροι της Σ.Ε.Ε. πρόεδροι και μέλη ομίλων, εκπρόσωποι από το ΠΕΚΑΜΕΑ, τον σύλλογο γυναικών Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων,την Πολύμορφη και πολλές Φίλες.
Υποδεχτήκαμε δύο νέα αξιόλογα μέλη, την Μαρία Κανακάκη και την Αναστασία Λαβούτα, γυναίκες καταξιωμένος, με μεγάλη ήδη προσφορά στην Πειραϊκή κοινωνία.

Η πρόεδρος Μαρία Γκομούζα και η ιδρυτική πρόεδρος Λίνα Βλάμου παρέδωσαν τα σήματα και τις υποδέχτηκαν στον όμιλο.
Η βραδιά συνεχίστηκε με τον Γιώργο Βολονλάκη στο τραγούδι και την Μαρία Κατσαρή στο πιάνο που μας κράτησαν συντροφιά με τις μελωδίες τους.

ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρόεδρος : Μαρία Γκομούζα

Διευθύντρια Προγραμμάτων: Ξανθένια Μαντά

Βοηθός Διευθύντριας προγραμμάτων: Ευαγγελία Ανδρουλή

Το όραμα του Σοροπτιμισμού

Η λέξη σοροπτιμίστρια προέρχεται από τις λατινικές λέξεις «soror» (αδελφή, φίλη) και «optima» (άριστη), οι οποίες σηματοδοτούν το ιδεολογικό της περιεχόμενο.

Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος  με πρόεδρο την κ.Μερόπη  Ορφανού, συνεργάζεται άμεσα με το Διεθνή Σοροπτιμισμό, ο οποίος είναι ένας παγκόσμιος εθελοντικός οργανισμός που εργάζεται για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των γυναικών και των κοριτσιών. Τα μέλη του -γυναίκες σε όλο τον πλανήτη- δουλεύουν σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για να εκπαιδεύσουν, ενδυναμώσουν και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Είναι αφοσιωμένες σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες και τα κορίτσια θα πετύχουν τις ατομικές και συλλογικές δυναμικές τους, θα πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους και θα έχουν μια ισότιμη φωνή στη δημιουργία δυνατών και ειρηνικών κοινοτήτων παγκοσμίως.

Σκοποί και αξίες της Ένωσής μας είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Παγκόσμια Ειρήνη και η Διεθνής Καλή Θέληση, η προώθηση της θέσης της γυναίκας, ο εθελοντισμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας ανάμεσά μας.

Κάθε μέρα σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Σοροπτιμίστριες εργάζονται εθελοντικά και προσφέρουν για τα εξής :

Εξάλειψη της φτώχειας και της διάκρισης λόγω φύλου με την εξασφάλιση των πλήρων κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των γυναικών (Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη)

Τέλος στη διακίνηση (trafficking) ανθρώπων και όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών (Ανθρώπινα Δικαιώματα – Θέση Γυναίκας)

Εξασφάλιση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για τις γυναίκες και τα κορίτσια και υποστήριξη προγραμμάτων και πολιτικών για την καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών (Υγεία)

Βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό, υγιεινή και βασικούς πόρους διατροφής (Περιβάλλον)

Καταστολή των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής και ένταξη της βιωσιμότητας στις προσωπικές επιλογές και τις κυβερνητικές πολιτικές και προγράμματα (Περιβάλλον)

Αντιμετώπιση των αναγκών των γυναικών και κοριτσιών κατά τη διάρκεια και μετά τις ένοπλες συγκρούσεις και τις φυσικές καταστροφές (Διεθνής Καλή Θέληση και Κατανόηση)

Προώθηση ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, διαπολιτισμικής και διαφυλετικής ανοχής, καταδίκη όλων των μορφών γενοκτονίας και τρομοκρατίας (Διεθνής Καλή Θέληση και Κατανόηση)

Εξασφάλιση της ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση σε όλη τη διάρκεια της ζωής (Εκπαίδευση)

Διευκόλυνση της προώθησης των γυναικών σε θέσεις διοίκησης, πολιτικής και θέσεις λήψης αποφάσεων (Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη)

Οι Αξίες μας

Διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου ηθικών αξιών σε επαγγελματικό επίπεδο και στη ζωή γενικότερα

Προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα η προώθηση της θέσης της γυναίκας

Ανάπτυξη της έννοιας της φιλίας και της αίσθησης ενότητας μεταξύ των Σοροπτιμιστριών όλων των χωρών

Διατήρηση ζωντανού του πνεύματος του καθήκοντος και της ανθρώπινης κατανόησης.

Συμβολή στη διεθνή κατανόηση και στην παγκόσμια φιλία

Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους

Παγκόσμια ειρήνη και διεθνής καλή θέληση

Προώθηση των γυναικείων δυνατοτήτων

Ακεραιότητα και δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων

Εθελοντισμός, διαφορετικότητα, φιλία

 

 

Η  σελίδα είναι  εδώ:

Σοροπτιμιστικός ‘Ομιλος Πειραιά

https://www.facebook.com/%CE%A3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC-105594568055356

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

To Top