ΑΤΤΙΚΗ

Γ. Χατζηθεοδοσίου : Ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών, αλλά λιγότερες μέρες διακοπές για τους Έλληνες

Για τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας της Opinion Poll για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή “ONline” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου  (25/7/2022).

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 83% των πολιτών έχει περιορίσει την κατανάλωση σε ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ το 66% δηλώνει απαισιοδοξία για το μέλλον με αποτέλεσμα την περαιτέρω συγκράτηση της κατανάλωσης, εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε σε αντίθεση με τον υψηλό αριθμό αφίξεων ξένων τουριστών, 6 στους 10 Έλληνες θα κάνουν ολιγοήμερες ή και καθόλου διακοπές λόγω της κρίσης ακρίβειας.

“Φέτος θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων τουριστών αλλά οι Έλληνες δεν θα κάνουν διακοπές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές, επισήμανε τη δυσκολία αποπληρωμής που έχουν πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες λόγω της μεγάλης μείωσης του τζίρου τους, ζητώντας να ληφθεί μέριμνα από την Πολιτεία. Εξήγησε, δε, ότι τα χρήματα δόθηκαν οριζόντια και όχι στοχευμένα, με αποτέλεσμα να έχουν επωφεληθεί και επιχειρήσεις που δεν επλήγησαν από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Παρουσία και του αρμόδιου Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε για ακόμη μία φορά ότι το 85% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μένουν εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση περνά μέσα από το τραπεζικό σύστημα, το οποίο τους αποκλείει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στερούνται σημαντικών πόρων για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε, ως εκ τούτου, την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων ώστε να αυξηθεί, τουλάχιστον στο 40% με 50%, το ποσοστό των μικρομεσαίων που θα λάβουν χρηματοδότηση από τα συγκεκριμένα εργαλεία.

Δείτε περισσότερα και το βίντεο με τον Πρόεδρο  εδώ:  https://www.eea.gr/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top