ΑΤΤΙΚΗ

Γ. Χατζηθεοδοσίου : Τα επιδόματα δεν “φρενάρουν” την ακρίβεια – Απαιτούνται επιπλέον μέτρα

Την ανάγκη λήψης μέτρων, που θα αντιμετωπίζουν την πηγή της ακρίβειας, προκειμένου να μπει “φρένο” στην καλπάζουσα πορεία της, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN (6/7/2022).

“Τα μέτρα, επιδοματικού χαρακτήρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι σημαντικά, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα. Η πηγή του προβλήματος είναι το ρεύμα και τα καύσιμα. Όσο οι τιμές τους συνεχίζουν να αυξάνονται, η ακρίβεια θα μεγαλώνει, γιατί τίποτα δεν την εμποδίζει”, ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του Ε.Ε.Α. για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6%.

Αν δεν ληφθούν μέτρα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., εκτίμησε ότι θα δούμε τον πληθωρισμό να φτάνει στο 15%, προβλέποντας ότι το φθινόπωρο “θα φανεί το μεγάλο πρόβλημα” και η κυβέρνηση “θα υποχρεωθεί να λάβει, κάποια από τα μέτρα, που έχουν ληφθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης”.

Τις ασφυκτικές συνθήκες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της ακρίβειας επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας του Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με την Pulse RC. Μεταξύ άλλων, έξι στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν ότι η ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, θέρμανση) είναι η κατηγορία εξόδων που προβληματίζει σήμερα περισσότερο, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως ένας στους πέντε έχει περιορίσει την αγορά ακόμη και βασικών αγαθών.

Δείτε περισσότερα:  https://www.eea.gr/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top